Furtună puternică în Europa: Circulaţia feroviară, AFECTATĂ

Furtuna
Furtuna

Transporturile feroviare au fost parţial suspendate duminică în regiuni din vestul Germaniei, afectate de furtuna denumită ''Eberhard'', în timp ce în Belgia vecină rafalele puternice de vânt au perturbat de asemenea reţeaua feroviară şi o persoană a fost ucisă în urma căderii unui copac, relatează agenţiile dpa şi AFP.

În landul Renania de Nord-Westfalia toate trenurile pe distanţe lungi, precum şi unele trenuri locale, au fost anulate, a anunţat operatorul Deutsche Bahn. Lângă oraşele Aachen şi Koln copaci rupţi de vând au căzut peste şinele de cale ferată, iar şosele au fost blocate tot de arbori căzuţi.

Centrul meteo al acestui land a emis o avertizare în care atrage atenţia asupra riscului dislocării de copaci şi acoperişuri din cauza rafalelor puternice de vânt.

S-au înregistrat perturbări şi în alte regiuni ale Germaniei, trenurile de mare distanţă între Worms şi Mannheim fiind anulate.

Furtună puternică în Belgia

Şi în Belgia rafalele de vânt au afectat funcţionarea reţelei feroviare, fiind înregistrate anulări şi întârzieri ale trenurilor, în timp ce în Flandra un om a fost ucis în urma căderii unui copac. Conform presei locale, serviciile de urgenţă au fost solicitate pe parcursul întregii zile de duminică pentru a degaja copacii căzuţi sau bucăţile din acoperişurile purtate de vânt. La Bruxelles, circulaţia tramvaielor a fost perturbată din cauza vântului puternic.

Rafale de vânt de până la 80 de km/h sunt aşteptate şi în cursul serii, putând ajunge chiar şi la 90 de km/h în zona litorală şi în nord-estul Belgiei, a anunţat institutul meteo belgian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel