Furtuna Ciara a lovit 13 ţări din Europa Centrală şi de Vest

Furtuna Ciara a lovit mai întâi Marea Britanie, după care s-a abătut asupra altor 12 ţări din Europa Centrală şi de Vest. 

Opt oameni au murit, iar pagubele sunt de circa 600 de milioane de euro doar în Germania.

În ultimele zile, furtuna Ciara a provocat haos în Vestul Europei, dar și în zona centrală a continentului. Sute de zboruri au fost anulate din cauza vântului care a bătut cu până la 200 de kilometri pe oră, în Marea Britanie, Olanda şi Germania, trenurile de mare viteză au rămas în gări la nemţi, iar elevii nu au mers la cursuri în Luxemburg.

În Scoţia, o cascadă a curs invers

În Scoţia, a fost atât de râu încât o cascadă a curs invers. Nouă oameni au murit și morţi şi zeci de răniţi, iar pagubele sunt imense. Circa 500.000 de case au rămas fără energie electrică și doar în Germania au fost calculate prejudicii de 600.000 de euro.

Ciara a pornit din nordul Atlanticului şi a lovit întâi Marea Britanie. Au urmat apoi ţările de pe coasta continentului – Franţa, Belgia, Olanda şi Germania. În interiorul Europei, Ciara, care a fost denumită „Sabine" de nemţi, a luat la rând Polonia, Luxemburg, Cehia, Slovacia, Slovenia, Elveţia şi Italia. Furtuna a urcat apoi spre nordul continentului, iar Țările baltice şi Finlanda îi vor simţi ultimele efectele, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel