Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Furtună București, RO-ALERT. Meteorolog: Asta a fost spectaculos

Furtuna
Furtuna

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, despre furtuna de duminică, 25 august, din Bucureşti, care a fost anunţată şi prin sistemul RO-ALERT.

"A fost un fenomen mai special, o furtună care s-a dezvoltat foarte rapid. Era prognozată, în prognoza pentru ziua de ieri era precizat faptul că la Bucureşti va ploua spre seară. Este la fel de adevărat că furtuna, cu intensitatea ei maximă, s-a dezvoltat foarte rapid şi a afectat mai ales partea de Nord-Est şi Est a Capitalei, astfel încât cartierele dinspre vestul Bucureştiului au avut foarte puţină ploaie, sau chiar deloc.

Dar acolo unde a fost furtuna a fost un interval de circa jumătate de oră în care fenomenele au avut severitate maximă, în sensul că ploaia a fost foarte intensă şi vântul a avut de asemenea intensificări puternice, cu aspect de vijelie. A căzut şi grindină, o grindină de mici şi medii dimensiuni. Au fost pagube în primul rând cauzate de intensificările vântului.

Au fost şi cantităţi de până la 30 de litri/mp, adunate în timp foarte scurt. Foarte spectaculos a fost faptul că cerul nu era complet acoperit; în multe părţi ale oraşului a plouat, cum se spune, cu soare. Înspre vest era încă soare, iar în partea de est a cerului erau aceşti nori de furtună", a explicat Florinela Georgescu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel