Furt obiect de artă din aur în valoare de 2,2 milioane de euro

Niște hoți au spart o galerie de artă din Belgia, de unde au furat un exponat deosebit de valoros, apoi au scăpat de poliție gonind cu luminile stinse pe autostradă.

Noaptea trecută, orașul Knokke (Belgia) de pe țărmul Mării Nordului a fost scena unui furt a cărui veste face înconjurul lumii. În numai patru minute, un grup de hoți a reușit să spargă vitrina din sticlă securizată groasă de 5 cm a unei galerii de artă și să pună mâna pe un obiect de artă din aur, valorând 2,2 milioane de euro.

45 kg de aur

Prețiosul exponat poartă numele „Golden Natural Chaos” și este confecționat din 45 kg de aur de 18 carate, la care artistul Arne Quinze a lucrat timp de doi ani în atelierul său. Realizat în Belgia, obiectul de artă tocmai se întorsese dintr-un turneu mondial, în care fusese expus în Statele Unite, China și Franța.

Urmărire nebună

Postul TV Euronews relatează că hoții au dispărut plecând în trombă cu automobilul care îi aștepta după comiterea jafului și conducând cu 220 km/h cu LUMINILE STINSE pe contrasens, pe o autostradă din Belgia. Astfel, ei au scăpat de urmărirea poliției, care a ajuns la locul jafului în numai câteva minute. Un localnic a reușit să filmeze câteva secvențe de la declanșarea alarmei până la plecarea mașinii hoților:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel