Furt bijuterii Franța: Cum a acționat hoțul care a furat bijuterii de 5 milioane de euro

George Ploscaru, bărbatul arestat pentru furtul unor bijuterii de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris, şi-a recunoscut fapta. Anchetatorii spun că vânzătorul de la firma de bijuterii a primit în locul obiectelor preţioase o cutie în care se aflau "pietre de pe stradă". 

Ploscaru a recunoscut în faţa instanţei de judecată săvârşirea faptei şi a descris modul de comitere a acesteia, susţinând că ar fi urmat să se predea autorităţilor franceze. 

"Atitudinea procesuală de recunoaştere în faţa instanţei de judecată, de descriere a modului de comitere a faptei, precum şi susţinerile că avea intenţia de a se preda autorităţilor franceze nu reprezintă un argument puternic cu privire la adoptarea unei măsuri preventive neprivative de libertate. Această atitudine de aparentă cooperare ar putea fi însă valorificată într-un eventual proces de individualizare a pedepsei în cazul în care se va stabili vinovăţia inculpatului", se arată în motivarea instanţei. 

Conform sursei citate, în sarcina inculpatului s-a reţinut că a acţionat după o prealabilă înţelegere cu un cetăţean sârb. 

Cutiile, schimbate

"Astfel, inculpatul, după ce s-a întâlnit cu o altă persoană ce acţiona în acelaşi scop şi de la care a primit geanta şi cutiile pentru ambalarea bijuteriilor, a pătruns în incinta biroului firmei de bijuterii după o prealabilă "programare" efectuată telefonic de unul din cetăţenii de origine sârbă, a fost recomandat şi, la rândul său, a confirmat această recomandare de gemolog cu numele de 'M.' şi, conform înţelegerii, şi-a manifestat interesul de examinare a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziţionării. Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului P.G. (Ploscaru George- n.r.) bunurile spre examinare, au stabilit, conform declaraţiilor inculpatului, ca bunurile să fie achiziţionate, motiv pentru care acesta au fost poziţionate într-o cutie specială pentru bijuterii, după care au discutat să aştepte până se încasează prin virament contravaloarea bijuteriilor", se menţionează în textul citat. 

Potrivit sursei, în acel moment, vânzătorul a fost sunat din nou de cetăţeanul sârb sub pretextul că procedura de virament durează puţin, iar, conform înţelegerii, inculpatul a remis vânzătorului o altă cutie în care se aflau "pietre de pe stradă", părăsind ulterior magazinul cu bijuteriile puse în cutia iniţială ce a fost substituită. 

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14 ianuarie, arestarea preventivă a inculpatului Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care acesta este acuzat că furat, dintr-un magazin de pe teritoriul Franţei, bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro, notează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel