Funeriu, reproș pentru USL: Când am propus predarea limbii chineze...

Consilierul prezidențial Daniel Funeriu, unul dintre invitații ediției de vineri a emisiunii "Evenimentul zilei" TV, în contextul discuțiilor privind ultimele dispute dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, a exprimat și un reproș la adresa USL, legat de atitudinea pe care alianța a avut-o la propunerea sa de a se preda limba chineză în școli.

Săptămâna aceasta, Bucureștiul a găzduit summit-ul Europa Centrală și de Est–China, unde s-a aflat și premierul Republicii Populare Chineze Li Keqiang, însoțit de o delegație numeroasă, din care au făcut parte și circa 300 de oameni de afaceri, precum și premieri din Europa Centrală și de Est.

În timpul discuților legate de ultimele dispute dintre preşedintele Băsescu şi premierul Ponta, consilierul prezidențial Daniel Funeriu a comentat la Evenimentul Zilei TV: "Victor Ponta a demonstrat că nu poate depăşi complexul penarului chinezesc", a sumarizat consilierul prezidenţial Daniel Funeriu. "Ponta avea nevoie de o injecţie de încredere, nu România. Vizita unui premier chinez sau a oricărui premier nu poate fi o injecţie de încredere pentru un popor. Parafarea acordului Republicii Moldova cu UE este un pas fantastic în istoria României. Mai ales că sunt nişte condiţii foarte dificile. Revenind la China, povestea cu contractele şi miliardele este o miniciună", a adăugat Funeriu, care a susținut în continuare că ar fi "cel mai fericit om ca "România să exporte carne în China, însă până acum s-a semnat doar un acrod de principiu, care stabileşte nişte standarde".

În plus, fostul ministru al Educației a adresat și un reproș USL: "Când am propus predarea limbii chineze în unele şcoli, USL m-a atacat".

Joi dimineață, delegația Chinei, condusă de premierul Li Keqiang, a părăsit România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel