FRR. Petiție online pentru demisia șefului Federației Române de Rugby

sursă foto: frr.ro
sursă foto: frr.ro

O petiție online îi cere demisia lui Adrian Petrache, șeful Federației Române de Rugby, acuzat de situația dezastruoasă în care se află sportul cu balonul oval.

Membrii Club 16, care se descrie drept "un club care reunește pe toți cei ce sprijină echipele naționale ale României (Seniori XV, Juniori XV, Sevens și Rugby Feminin)", au inițiat petiția online.

VEZI ȘI Keșeru, de neoprit în Bulgaria. Românul, performanță remarcabilă

„Incompetență, opacitate, lipsa de viziune si risipirea banului public: acestea sunt singurele lucruri prin care s-a remarcat conducerea Federației Române de Rugby (FRR)! România a fost descalificată după ce s-a calificat pe teren la Cupa Mondială de Rugby 2019, dar nimeni nu a asumat vreo responsabilitate, în jumătate de an. Antrenorul francez Thomas Lièvremont, un profesionist respectabil, a plecat după numai trei meciuri la cârma României, din cauza amatorismului federației", este primul pasaj din petiție.

Adrian Petrache, acuzat că a risipit banii


„Descalificat de la CM, rămas fără finanțarea de la forul mondial, cu rezultate internaționale dezastruoase la nivel de juniori, absent din media, cu una dintre ligile interne desființate anul acesta și cu multe echipe de seniori dispărute în ultimul timp, cu un număr de echipe de juniori la limita extincției, cu un număr de spectatori extrem de redus în competițiile interne și internaționale, cu rugbyul feminin, rugbyul în 7, rugbyul amator și cel scolar sau universitar aproape inexistente, cu o imagine internatională puternic afectată, rugbyul românesc se află într-un moment de cumpănă, cel mai greu de după al Doilea Război Mondial. Conducerea FRR nu este în măsură să identifice și să aplice o strategie de dezvoltare pentru a păstra primul sport care a adus o medalie olimpică României în elita mondială. Este momentul ca să plece! De la Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor, așteptăm să arate că are onoare și să își dea demisia, împreună cu tot Colegiul Director și Biroul Federal. Îi mulțumim pentru realizările din trecut, ca jucător sau conducător, dar în acest moment el conduce rugbyul românesc în prăpastie", continuă documentul amintit.

Citește aici petiția integrală

CITEȘTE ȘI Cristina Neagu, postarea zilei. Zeci de reacții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel