Urmărește emisiunea live


FRF va înființa Campionatul național de fotbal rural, alături de alte competiții

FRF
FRF

Federaţia Română de Fotbal va înființa un campionat naţional de fotbal rural, conform "Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020" al FRF, citat de Mediafax.

"Pentru că unii dintre cei mai reprezentativi jucători s-au născut în satele României şi pentru că acest sport trebuie să ajungă pe tot teritoriul ţării, vom organiza Campionatul Naţional al Fotbalului Rural", se mai arată în document.

Competiţia va fi destinată practicanţilor, atât legitimaţi, cât şi nelegitimaţi din mediul rural, echipele fiind formate la nivel de comună, din jucători/locuitori ai comunei, cu vârsta minimă de 14 ani. Se vor respecta regulile fotbalului clasic, 11 la 11 pe teren normal.

Pe lângă acestă competiție, FRF va lansa şi campania "Transformă uliţa în stadion", care va include, în faza pilot, 21 de judeţe, în cadrul cărora vor fi descoperiţi şi pregătiţi copiii din zonele rurale.

"21 de referenţi zonali ai FRF întreprind acţiuni de scouting în 4-5 comune învecinate oraşului reşedinţă de judeţ. Sunt recrutaţi copiii talentaţi din categoria de vârstă 7-10 ani, nelegitimaţi şi fără posibilităţi de angrenare într-o activitate sportivă organizată la nivel urban. Grupele de minimum 20 copii sunt pregătite în două şedinţe săptămânale de antrenament în oraşul reşedinţă de judeţ", mai prevede "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului 2015-2020".

Vezi și: Real Madrid vine la București. Cu ce echipă va juca

De asemenea, FRF vrea crearea Campionatului Naţional al firmelor şi instituţiilor, Campionatului naţional al şcolilor-gimnaziilor-liceelor şi Campionatului naţional universitar.

Campionatul naţional universitar se va desfăşura potrivit regulilor fotbalului clasic, pe teren normal. Tot în această competiţie, va fi creat şi un concurs paralel destinat fotbalului feminin.

Forul de la Casa Fotbalului a luat în calcul şi copiii de grădiniţă şi va lansa un alt program intitulat "Caravana grădiniţelor, Football for fun".

"Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020" ar urma să fie prezentat membrilor afiliaţi în următoarea şedinţă a Adunării Generale a FRF, din 30 martie.

Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice:

- calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020.

- creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic.

- dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale).

- construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă.

- creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.

Citește și: DNA descinde în fotbal! Va ancheta un meci care a decis campioana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel