FRF: noi condiții de licențiere pentru Cluburile din Liga I. Gigi Becali, lovitură grea

Ultimele hotărâri ale Comitetului Executiv al FRF au stabilit noi condiții pentru licențierea cluburilor din Liga 1.

Cluburile de fotbal din Liga I sunt obligate ca din sezonul 2020-2021 să îşi înfiinţeze câte o echipă masculină Under 16 şi una feminină Under 15 pentru a primi licenţa din partea Federaţiei Române de Fotbal, conform unei hotărâri luate, marţi, de Comitetul Executiv al FRF.

"S-au făcut anumite modificări în ceea ce priveşte regulamentul de licenţiere a cluburilor. Astfel, din sezonul 2020-2021 este obligatoriu şi prin manualul de licenţiere ca toate cluburile din Liga I să aibă echipă de juniori Under 16. Din acelaşi sezon, toate cluburile de primă ligă au obligaţia de a îndeplini un scor de minimum 60 de puncte pe sistemul de clasificare al academiilor de copii şi juniori. Dacă nu se îndeplineşte acest scor, clubul nu va primi licenţa de a juca în Liga I. De asemenea, din sezonul 2020-2021 se introduce în manualul de licenţiere obligativitatea cluburilor de a avea o echipă feminină Under 15. Tot azi s-a aprobat şi pragul de rentabilitate la Liga I, el este de 10 milioane de lei, iar maximum acceptat este de 25 de milioane de lei. Practic acesta este ecartul în care un club de primă ligă poate să se situeze", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Bani de la UEFA

Începând cu acest an, Federaţia Română de Fotbal va împărţi banii pe care UEFA îi acordă pentru participarea echipelor româneşti în cupele europene, a anunţat Burleanu. "Până acum echipele din Liga I împărţeau acele sume venite din fondurile de solidaritate ca urmare a participării celorlalte echipe în competiţiile europene. Adică toatele echipele din Liga I împărţeau o anumită sumă de bani care varia de la sezon la sezon cu excepţia celor care erau calificate în grupele competiţiilor europene. În urma discuţiilor avute pe eşaloanele competiţiilor din România, FRF a înaintat o propunere către UEFA alături de alte federaţii naţionale, iar în momentul de faţă avem o decizie la nivel de UEFA. Astfel încât de acum se schimbă modul în care sunt împărţiţi aceşti bani, adică nu vor mai fi distribuiţi de LPF, ci prin FRF. Decizia noastră pe care o vom valida în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF este ca aceste sume să poată coborî şi spre Liga a II-a şi a III-a, dar să le legăm de ceea ce înseamnă investiţii la nivel de copii şi juniori. Pentru acest sezon competiţional este vorba despre o sumă de 800.000 de euro care urmează să fie împărţită acestor cluburi", a spus el.

Comitetul Executiv al FRF a mai decis devansarea zilei de desfăşurare a etapei din Liga a III-a stabilită, programată iniţial la 9 noiembrie, pentru 8 noiembrie 2019, motivul fiind data desfăşurării alegerilor prezidenţiale. De asemenea, s-a stabilit ca partida restantă dintre UTA Arad şi Concordia Chiajna, din Liga a II-a, să se desfăşoare marţi, 26 noiembrie.

Becali nu rea să audă de fotbalul feminin

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat încă de anul trecut că nu este de acord cu înființarea echipelor de fotbal feminin:

"Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am și eu păcatele mele. Dar lucruri nefirești nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal.

Femeia a fost făcut de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul și fotbalul le schimonoesc pe femei", a declarat Becali, în decembrie 2018, la un post de televiziune..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel