Fraudare alegeri 2009. Geoană spune cum s-ar fi FRAUDAT alegerile

Geoană Băsescu
Geoană Băsescu

 Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, candidat la prezidenţialele din 2009, susţine că a existat în perioada campaniei "coloana a cincea a lui Băsescu în PSD" şi că, din punctul său de vedere, fraudarea alegerilor care ar fi avut loc în ţară ar fi cel mai probabil muşamalizată de o comisie de anchetă parlamentară. 

"Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. (...) A existat coloana a cincea a lui Băsescu în PSD. Sunt lucruri triste, pentru că într-un fel este evident că mandatul doi al lui Traian Băsescu este ilegitim, este evident că există indicii cu privire la un demers coordonat şi organizat de fraudare şi de influenţare a alegerilor prezidenţiale din 2009. Acest lucru este fără dubiu. Cred că a existat o acţiune coordonată, spun cu toată rezerva faptului că corb la corb nescoţându-şi ochii dovezile după atâţia ani de zile sunt cel mai greu de obţinut, dar cred că nu a existat instituţie care a statului român care să aibă de-a face direct sau indirect cu alegerile, să nu fi fost implicată. (...) Iar ideea că se muşamalizează în Parlament, în aşa zisele comisii de control, asta e o chestiune pe care deja o ştim, n-are rost să ne ocupăm timpul cu ea", a afirmat la Antena 3 Mircea Geoană, preşedinte al PSRO. 

Conform acestuia, există zvonuri potrivit cărora s-ar fi creat "un rezervor de CNP-uri în rândurile populaţiei rome" în favoarea lui Traian Băsescu.

"Unii spun, de exemplu, că faimoasa întâlnire din septembrie 2009 cu salba de galbeni primită de la liderii romi a avut în spate nu doar un business al fratelui preşedintelui cu unii reprezentanţi, ci faptul că s-a decis ca un număr important de cetăţeni de populaţie romă care nu aveau CNP-uri, cu sutele de mii, să fie introduşi în sistem. Unii spun că a fost de fapt bufferul de unde s-a făcut diferenţa. Nu s-a dat tuturor, dar a existat un rezervor de CNP-uri la dispoziţia autorităţilor care puteau fi folosite. Nu spun că s-a întâmplat, dar informaţii în acest sens există. Alţii spun că la CCR unde s-a închis de fapt meciul PSD-ul, nu Geoană a cerut două lucruri simple, care erau banal de aprobat - să se renumere voturile în secţiile speciale - unde a existat o diferenţă extrem de curioasă de dubioasă de voturi în detrimentul meu, şi a doua - renumărarea în diaspora. Ce ne-a oferit curtea lui Zegrean - ne-a oferit ceea ce nu am cerut", a detaliat Geoană, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel