Franţa va creşte cu 15% contribuţia sa la lupta împotriva SIDA, malariei şi tuberculozei

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat joi o creştere cu 15%, pe trei ani, a contribuţiei Franţei la Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei, informează AFP.

'Franţa îşi respectă promisiunea de creştere cu 15% a contribuţiei sale', a declarat şeful statului francez la Lyon, înainte de a anunţa în debutul după-amiezii de joi totalul resurselor ce vor fi alocate acestui fond, al cărui obiectiv este de a strânge 14 miliarde de dolari. Contribuţia actuală a Franţei se ridică la suma de 1,08 miliarde de dolari (980 de milioane de euro) pe trei ani.

'Nu voi lăsa pe nimeni să iasă din această sală sau să plece din Lyon înainte ca suma de 14 miliarde să fie obţinută. Şi, în curând, o vom avea!', a adăugat preşedintele Macron, îndemnându-i pe cei 700 de delegaţi prezenţi la această conferinţă 'să hărţuiască autorităţile din capitalele ţărilor lor' pentru a obţine o creştere a finanţărilor destinate fondului de combatere a celor trei boli menţionate. Renunţând la tradiţia diplomatică, Emmanuel Macron a citat mai multe ţări care ar putea să doneze sume mai mari de bani pentru a atinge obiectivul vizat: Japonia, Norvegia, Australia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Qatar.

Preşedintele Macron l-a îndemnat, de asemenea, pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino, să acţioneze pentru ca această organizaţie sportivă să se alăture campaniei de strângere de fonduri. 'În următoarele trei ore, trebuie să atingem pragul de 14 miliarde de dolari. Aţi înţeles foarte bine, presiunea este maximală', a adăugat preşedintele francez. 'Această mobilizare nu poate fi făcută în detrimentul celorlalte angajamente ale noastre', a mai spus Emmanuel Macron, promiţând că Franţa va aloca 85 de milioane de euro pe an, în următorii trei ani, în beneficiul Unitaid, o organizaţie care are obiectivul de a cumpăra medicamente pentru cele mai sărace ţări ale lumii, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel