Urmărește emisiunea live


Franţa. Un examen şcolar, amânat din cauza caniculei

Examenul pentru dobândirea Diplomei naţionale de brevete (cunoscută şi sub denumirea de 'Brevetul de colegiu'), atribuită la sfârşitul unui ciclu şcolar în Franţa elevilor cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, a fost amânat pentru săptămâna viitoare din cauza caniculei, în urma unei decizii anunţate luni de Ministerul Educaţiei din această ţară, relatează AFP.

Probele erau programate pentru joi şi vineri, în perioada de vârf a valului de căldură prognozat în Franţa, ce ar putea să ridice până la 45 sau chiar 47 grade Celsius temperaturile resimţite în mai multe regiuni franceze, inclusiv la Paris, a precizat ministrul Jean-Michel Blanquer.

Aceste examene vor avea loc săptămâna viitoare în zilele de luni şi marţi, 'pentru a garanta securitatea elevilor', a precizat ministrul francez într-o conferinţă de presă. Alerta de caniculă de nivel 'portocaliu' a fost emisă de Meteo-France luni dimineaţă pentru Regiunea Pariziană (RP), în contextul în care francezii îşi amintesc încă de canicula din vara anului 2003, care a provocat peste 15.000 de decese.

Canicula din iunie 2019 este una fără precedent prin prisma precocităţii sale înregistrate în ultimii 70 de ani şi după 1947, anul ce a marcat debutul măsurătorilor detaliate de temperatură, a subliniat agenţia Meteo-France.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel