Franţa: Moulin Rouge împlineşte 130 de ani

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge va sărbători 130 de ani de la înfiinţare.

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge va sărbători 130 de ani de la înfiinţare pe 6 octombrie, pe ritmul inegalabilului dans french-cancan, relatează miercuri AFP.

Trupa celui mai faimos cabaret din lume va dansa french-cancan în aer liber, într-un loc din apropierea localului, în seara zilei de 6 octombrie, a anunţat miercuri instituţia pariziană.

Fustele şi jupoanele celor 60 Doriss Girls et Boys, după numele celebrului coregraf al Moulin Rouge, Miss Doris, se vor învârti pe o porţiune a bulevardului Clichy, pe care circulaţia va fi în mod excepţional blocată.

Spectacol inedit pe fațada clădirii cabaretului

Conceput ca o călătorie prin istoria locului, un spectacol de sunet şi lumină va fi proiectat pe faţada celebrei clădiri a cabaretului francez, în centrul cartierului Pigalle.

Inaugurat pe 6 octombrie 1889 şi imortalizat de pictorul Toulouse-Lautrec, Moulin Rouge găzduieşte 600.000 de spectatori pe an, cu două spectacole în fiecare seară, 365 de zile pe an, şi are 450 de angajaţi.

Necesitând calităţi fizice speciale, dansul french-cancan a fost inventat de englezul Charles Morton, pornind de la un cadril.

După John Huston în 1952, regizorul Baz Luhrmann a adus pe marele ecran în 2001 povestea extraordinară a acestui loc al nopţilor pariziene cu Nicole Kidman în rolul Satine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel