Franţa: Actele antisemite au crescut cu 74% în 2018

Actele antisemite au crescut cu 74% în Franţa anul trecut, a deplâns ministrul francez de interne, Christophe Castaner, după mai multe acte împotriva evreilor care au avut loc recent la Paris şi la periferia capitalei, relatează AFP. 

"Antisemitismul se răspândeşte ca o otravă", a declarat Christophe Castaner la Sainte-Genevičve-des-Bois, la sud de Paris, unde un copac plantat în memoria lui Ilan Halimi, tânăr evreu ucis în 2006, a fost vandalizat. Acţiunile antisemite au crescut de la 311 în 2017 la 541 anul trecut, a precizat ministrul de interne pentru AFP. Calificând această act ca o "atac împotriva speranţei", el a subliniat că guvernul nu va lăsa "nimic nepedepsit". 

"Atacând un cult, atacând memoria lui Ilan Halimi, este atacată Republica", a afirmat ministrul foarte emoţionat care s-a referit, de asemenea, la "atacurile a căror ţintă au fost bisericile catolice". "În faţa vânturilor nefaste ale antisemitismului, ţara va sta unită. Este onoarea sa, este datoria sa", a scris pe Twitter la rândul său secretarul de stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez. 

Copacul sădit în memoria lui Ilan Halimi, tăiat cu fierăstrăul



Copacul sădit în memoria lui Ilan Halimi, şi purtând fotografia acestuia, a fost tăiat cu fierăstrăul la bază. Doi agenţi municipali, veniţi să pregătească situl pentru ceremonia anuală de miercuri, au "descoperit cei doi copaci unul tăiat complet, iar celălalt tăiat parţial cu fierăstrăul", a explicat mai devreme municipalitatea care a depus o plângere. 

Primul copac a fost plantat în 2006, anul morţii tânărului, sechestrat şi torturat la periferia capitalei, iar al doilea pentru a zecea aniversare a morţii sale. Răpit la 21 ianuarie 2006 de criminali autoproclamaţi "gaşcă de barbari", Ilan Halimi, 23 de ani, a fost descoperit în agonie după trei săptămâni de tortură în apropierea gării din Sainte-Genevičve-des-Bois, la 13 februarie. El a murit în timp ce era transportat la spital, reaminteşte AFP.

Vezi şi: Infotrafic 12 februarie. Starea drumurilor

Benjamin Netanyahu, avertisment la adresa Iranului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel