Franţa a raportat un caz de gripă aviară la o fermă de raţe

Franţa a detectat virusul H5 la o fermă de raţe din centrul ţării, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), citând un raport de la Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite Reuters.

Ferma unde a fost descoperit virusul are un efectiv de 2.600 de raţe şi este situată în satul Marolle-en-Sologne din departamentul Loir-et-Cher. Păsările, care se aflau în libertate şi erau crescute pentru vânătoare, vor fi sacrificate.

Virusul a fost detectat în urma unui control de rutină, iar raţele nu aveau semne clinice, se arată în raportul Ministerului Agriculturii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Comisia Europeană a aprobat recent acordarea unor despăgubiri în valoare de 65 de milioane de euro pentru crescătorii francezi de păsări afectaţi de gripa aviară, în special pentru crescătorii de raţe şi gâşte care au avut de suferit de pe urma restricţiilor veterinare.

Un purtător de cuvânt al executivului comunitar a precizat că jumătate din aceste despăgubiri provin de la autorităţile franceze, iar cealaltă de la bugetul european. Despăgubirile vor fi acordate tuturor crescătorilor de păsări care au înregistrat pierderi din cauza sacrificării şi neînlocuirii animalelor, în ideea de a ţine sub control epizootiile din 2016 şi 2017.

Crescătorii de raţe şi gâşte din sud-vestul Franţei, care au fost cei mai afectaţi de gripa aviară, au cerut de mai multe ori în ultimele luni o mai bună despăgubire pentru pierderile lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel