Franţa, victorie a străzii. Chirieac: Statul legitim este obligat să încline steagul

Proteste Franta
Proteste Franta

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia luată de către guvernul francez de suspendare a majorării taxelor pentru carburanţi, după protestele violente din ultimele zile. 

Într-o intervenţie la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că decizia de suspendare a aplicării majorării taxelor pe carburanţi în Franţa este o victorie a reţelelor sociale de pe internet care nu va rămâne fără efecte. "Un stat legitim cedează violenţei, pentru că acolo nu au fost demonstraţii. Una e să demonstrezi paşnic, să îţi faci cunoscut punctul de vedere, iar un guvern să cedeze şi cu totul altceva este să ai lupte de stradă în urma cărora insurgenţii obţin victoria, iar statul legitim este obligat să încline steagul. E o mare diferenţă. Totul pornit de nicăieri, din spaţiul virtual. [...]

Pentru Franţa, o naţiune bogată, cu tradiţie, o naţiune mai degrabă socialistă - mult mai socialistă decât au fost statele din Est de-a lungul timpului, trebuia un astfel de motiv care, totuşi, era vorba de câţiva eurocenţi acolo, dar e mai palpabil din acest motiv. [...] Eu cred că sunt chestiuni mai profunde decât atât", a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel