Frans Timmermans, primit cu ostilitate în Ungaria

Frans Timmermans
Frans Timmermans

Presa locală ungară şi mai multe persoane neidentificate l-au intimidat pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în timpul vizitei efectuate de acesta în Ungaria săptămâna trecută, scrie vineri ziarul olandez De Telegraaf, citat de Reuters. 

Timmermans, care este şi candidatul socialiştilor europeni pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, fiind în acelaşi timp dispreţuit de partidele naţionaliste din estul Europei, inclusiv din Ungaria, a fost hărţuit pe parcursul întregii sale vizite în această ţară de ziarişti ostili, care au reuşit cumva să-i afle programul, chiar şi acele activităţi ce nu au fost anunţate public, a adăugat publicaţia. Printre sarcinile sale ca prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene se numără şi cele legate de respectarea statului de drept, subiect de fricţiune între executivul comunitar şi liderii ungari sau polonezi.

I s-a spus că este mincinos


Timmermans este văzut drept promotorul iniţiativei prin care să fie tăiate fondurile europene acelor state ale UE despre care Comisia Europeană consideră că încalcă statul de drept. Potrivit responsabilului pentru comunicare al Partidului Socialist ungar (de opoziţie), Balazs Lang, Timmermans s-a văzut confruntat cu propagandişti ostili, care l-au întâmpinat aproape la fiecare oprire pe parcursul vizitei sale, el venind în Ungaria pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de socialiştii ungari în perspectiva alegerilor europarlamentare. Un clip video cu o astfel de confruntare a apărut pe YouTube şi îl arată pe un reporter ungar în timp ce-l acuză pe Timmermans că doreşte să aducă refugiaţi în Ungaria. Când Timmermans a încercat să-i vorbească, a fost frecvent întrerupt sau i s-a spus că este un mincinos. Potrivit publicaţiei De Telegraaf, Timmermans a afirmat apoi că ar fi trebuit să se aştepte la o asemenea ostilitate din partea partidului de guvernământ (Fidesz-ul premierului conservator Viktor Orban - n.red.) şi presei care-l susţine. Este însă nefiresc să se întâmple un asemenea lucru într-un stat membru UE, a completat el, conform aceluiaşi ziar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel