Franța și Germania, avion de luptă în comun

Cele două țări vor colabora în domeniul industrial-militar, cu Parisul pe post de lider.

Şefa Ministerului Apărării din Franța, Florence Parly, şi omoloaga sa germană, Ursula von der Leyen, au semnat, joi, la Berlin, un acord privind lansarea proiectului viitorului avion de lupte franco-german, cu un rol de ”lider” pentru Franţa, relatează AFP, preluată de Agerpres. Sistemul aerian de luptă din viitor (Systeme de Combat Aérien Futur / SCAF) este punctul central al strategiei Parisului şi Berlinului pentru a asigura suveranitatea europeană în materie de apărare.

[citeste si]

Sistem complet, cu rachete și drone

Acest avion de vânătoare va înlocui în 2040 avioanele actuale de luptă Eurofighter (în Germania) şi Rafale (în Franţa), conform documentului semnat de cei doi miniştri ai apărării, la nouă luni de la prima menţionare a acestui proiect de către cele două capitale.
Noul avion va fi dezvoltat de către fabricanţii Dassault şi Airbus, cu un avantaj acordat francezilor, a declarat ministrul german.
SCAF este conceput ca un sistem complet care combină un avion de luptă de nouă generaţie, drone, avioane încă în serviciu după 2040, viitoare rachete de croazieră şi roiuri de drone. Acesta va fi conectat la avioane, sateliţi, sisteme NATO şi sisteme de luptă terestre şi navale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel