EXCLUSIV  Fotografia care NU ar fi trebuit să existe. Ce ascunde locul care dă fiori la Buzău

În Buzău, sâmbătă seară, o imagine m-a marcat cumplit. Chiar lângă Kaufland, în ploaie, m-a izbit un mesaj - "trecere pietoni desființată". Dacă nu sunteți din Buzău, nu vă vor spune nimic aceste trei cuvinte, deși - dacă stau bine să mă gândesc - nici oamenii din oraș nu îi prea știu semnificația. Sau au uitat-o, că de știut, sigur au știut-o. 

Acolo, la doi pași de casă, a murit recent Mirela Jugănaru, o femeie în vârstă de 51 de ani care mergea să-și facă cumpărăturile. Un tânăr de 23 de ani, aflat la volanul unui BMW, a lovit-o în plin. Mirela Jugănaru a fost aruncată în aer la câțiva metri de locul tragediei. Lovitura a fost atât de puternică încât s-a auzit de departe. Femeia, care avea două fete, a murit câteva zile mai târziu, pe un pat de spital.

Dar revenind la imaginea aceasta pe care v-am propus-o în debutul articolului. Mirela Jugănaru era mama a două studente - una de 21 de ani, alta de 23 de ani. Veneau des în weekend să-și vadă părinții, ca orice tânăr din provincie aflat la București. Și-acum fetele vin, dar pare greu de închipuit ce au în suflet când trec pe acolo și văd un mesaj sec: "trecere pietoni desființată". În acel loc, mama lor a fost ucisă, de un șmecher de 23 de ani. Acolo nu mai e nimic. Imaginea aceea, dacă ai o mamă care te așteaptă acasă - de oriunde ai veni - nu are cum să nu te sfâșie. Imaginați-vă că mâine, ați vrea să vă strângeți mama în brațe, și nu o mai puteți face pentru că viața voastră a încetat acolo unde a luat ființă mesajul "trecere pietoni desființată". Și mai imaginați-vă că vedeți acel loc mereu pentru că este la doi pași de casa voastră. Și pentru ce? Pentru un șmecher cu BMW de 23 de ani care nu a știut să folosească pedala de accelerație. Cea de frână oricum nu mai avea efect.

 (w670)

Mai rău este că după acest caz nimeni nu a învățat nimic. În Buzău, ca de altfel peste tot, se circulă cu viteză, fără a se ține cont de limită. Ca să nu mai spunem că după ce Mirela Jugănaru a fost lovită pe acea nenorocită de trecere de pietoni, la câteva zile, s-a produs un alt accident. Din fericire, fără morți. Și, nu, de vină nu era trecerea, de vină este lipsa de educație. Dar păcat că șmecherii ăștia de șoferi nu se gândesc că au și ei mame acasă și un vitezoman ar putea să le-o răpească, la fel cum s-a întâmplat în cazul nostru. Concluzia o trage fiecare, pentru că de sfaturi și prudență la volan ne-am cam săturat să vorbim degeaba.

Și apropo, România și Bulgaria sunt țările cu cel mai mare număr de decese rutiere, aproape dublu față de media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (UE).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel