Maşini cu defecte de fabricaţie, pe şoselele din România. "Copiii s-au speriat, a fost infernal"

Un şofer din Craiova a trăit şocul vieţii în drum spre litoral, după ce maşina pe care o conducea s-a defectat în mers. Ulterior, acesta a aflat că maşina era defectă din fabricaţie. 

Un bărbat din Craiova a avut parte de o sperietură în trafic, după ce maşina s-a stricat în mers. 

„Pe autostradă, la km 65, am auzit un zgomot foarte puternic şi maşina a început să vibreze agresiv. Din fericire, am putut să trag pe dreapta, dar ce am aflat ulterior mi se pare de neacceptat. Se rupsese cardanul din faţă, maşina se umpluse de ulei, copiii s-au speriat, au început să plângă. A fost infernal. Imediat mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Cardanul nu putea să se rupă decât în urma unei erori de fabricaţie", a declarat Marian Pătru pentru Adevărul. 

"Eu şi familia mea puteam muri"

„Am mers a doua zi cu maşina pe platformă la reprezentanţa din Craiova şi am cerut explicaţii cu privire la acest defect de fabricaţie. În urma discuţiei cu agentul de service, acesta a confirmat înlocuirea gratuită a cardanului, fără a da, însă, mai multe lămuriri. Am sunat din acel moment la o firma de avocatură, am consultat si am sunat producătorul BMW din Germania care mi-a confirmat că această masină a avut o acţiune de schimbare a cardanului, dar și a FRM-lui şi să iau legătura mai întâi cu service-ul din România pentru alte lămuriri. Atunci am sunat la Call Center din Bucuresti şi mi s-a confirmat telefonic și aici de către Georgiana Mihailescu (vom cere înregistrarea în Instanţă dacă este cazul) că această maşină a avut o acţiune de schimbare a cardanului cu nr.10026230100, cod campanie, dar eu n-am ştiut, nu m-a înştiinţat nimeni", a mai precizat craioveanul.

Mai mult decât atât, craioveanul spune că angajaţii de la Reprezentanţa din Craiova i-au spus că-i vor schimba gratuit piesa defectă, dar celelalte pagube trebuie să le suporte.

„Mi-au făcut un deviz de aproximativ 10.000 de lei. Adică eu şi familia mea puteam muri sau dacă acest cardan ar fi fost aruncat din scut la viteza pe care o aveam, vreo 150 km/h, nenoroceam un om nevinovat. Dar, toate astea par să nu conteze. Dacă eu nu mă pricepeam, dacă nu-mi dădeam seama că este vorba de o eroare din fabricaţie, eram pus să plătesc şi cardanul. Sunt sigur că alţii au păţit-o. Cum sunt sigur că nu doar maşina mea ar fi trebuit să ajungă în service", a mai spus acesta. 

Ce a răspuns reprezentanţa BMW

Marian Pătru a trimis o notificare către BMW AUTOMOBILE BAVARIA-DEALER BMW şi a cerut răspuns la următoarele întrebări:

„Dacă aţi avut acţiune de înlocuire a cardanului ca defect de fabricant (cod campanie:10026230100) de ce nu aţi facut-o? Ce vină am eu ca proprietar al masinii, că nu m-am prezentat în orice service pentru verificarea acestuia, dacă nu a existat nici un zgomot? Vă rog să-mi prezentaţi un soft al maşinii sau o expertiză a cardanului prin care sa arătaţi că acel cardan a fost corespunzător, dar maşina a fost utilizata într-un mod incorect”, a scris Pătru în notificare.

Răspunsul primit de craiovean a fost, însă, următorul. „Aşa cum aţi solicitat, vă informăm că BMW AG a lansat în 04/02/2014 Acţiunea tehnică 0026230100 _ Verificare şi - dacă este cazul - înlocuire cardan... Conform sistemelor noastre, în intervalul 27/01/2014 - 05/08/2020, nu este înregistrată vreo vizită a autoturismului... într-un service autorizat de către BMW AG", se menţionează în adresa transmisă de reprezententantul BMW.

Bărbatul anunţă că va da dealerul în judecată

„Mi-au fost create prejudicii dintr-un defect de fabricaţie, defect pe care l-au avut și alte mașini și de care s-a stiut în urma acţiunii, dar nu s-a luat nicio măsură. Consider că era normal ca reprezentantul BMW să-mi trimită o notificare să mă prezint urgent cu maşina în service. Dar nu au făcut-o! Îi voi acţiona cu siguranţă în judecată", a conchis Marian Pătru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel