Fotbal: Wydad Casablanca nu vrea să rejoace manşa retur a Ligii Campionilor Africii şi face apel la TAS

Clubul marocan Wydad Casablanca a decis să conteste hotărârea Confederaţiei africane de fotbal (CAF), de rejucare a manşei secunde a finalei Ligii Campionilor Africii, şi reclamă atribuirea titlului de campioană, relatează AFP.

Wydad Casablanca, prin preşedintele său Said Naciri, a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a obţine câştig de cauză.

Cealaltă finalistă, Esperance Tunis, vrea să conteste de asemenea la TAS decizia CAF, care a nemulţumit publicul tunisian.

Pe 1 iunie, Esperance a fost desemnată campioana Africii, într-o atmosferă de confuzie, după ce echipa marocană a părăsit terenul în manşa secundă a finalei din cauza unui gol refuzat de arbitru, într-un moment în care sistemul VAR nu funcţiona.

Confederaţia africană de fotbal a decis ulterior ca meciul să se rejoace pe teren neutru, estimând că nu s-au întrunit condiţiile de joc şi de securitate, care au împiedicat meciul să se dispute integral.

Comitetul Executiv al CAF a recunoscut că nu au fost întrunite condiţiile de securitate pe teren. Legea este clară: clubul organizator trebuie declarat învins şi titlul să ne revină nouă. Noi suntem victime în acest caz şi acesta este singurul mod de a ni se face dreptate, a declarat Said Naciri, preşedintele clubului din Casablanca.

În tur, la Casablanca, meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar în returul de la Tunis, partida s-a încheiat în minutul 60, la scorul de 1-0 pentru gazde. Oaspeţii au egalat prin Walid El Karti (60), însă golul nu a fost validat de către arbitru, pe motiv de ofsaid. Oaspeţii au solicitat verificarea prin arbitrajul video, dar acesta nu funcţiona. Furioşi, marocanii au decis în acel moment să părăsească terenul, refuzând să reia jocul până când arbitrul nu va consulta sistemul VAR. După o oră şi jumătate de aşteptare, arbitrul gambian Bakary Gassama a pus capăt jocului, Esperance Tunis fiind declarată câştigătoare a trofeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel