Fotbal, sinteza zilei. Transferuri, fani supăraţi şi pizza furată

Sinteza zilei de 1 februarie 2018 la fotbal, din ţară şi din străinătate. Principalele informaţii cu ceea ce se întâmplă în campionatele lumii.

Concordia Chiajna l-a transferat pe portarul lituanian Armantas Vitkauskas

Echipa de fotbal Concordia Chiajna l-a transferat pe portarul lituanian Armantas Vitkauskas, a anunţat clubul ilfovean pe site-ul său oficial. Goalkeeper-ul de 28 de ani are patru titluri de campion naţional în ţara natală cu formaţia Zalgiris Vilnius, la care joacă Liviu Antal. Vitkauskas, internaţional lituanian, va purta tricoul cu numărul 1 la Concordia. Armantas Vitkauskas este al doilea portar lituanian care evoluează în Liga I în acest sezon, după Giedrius Arlauskis, de la CFR Cluj. Lituania se află în aceeaşi grupă cu România în Liga Naţiunilor, alături de Serbia şi Muntenegru. Concordia avea un singur portar în lot, pe italianul Alesandro Caparco, după ce Cristian Bălgrădean s-a despărţit de echipa antrenată de Ion Moldovan. Concordia va juca luni cu CFR Cluj, în deplasare, în etapa a 23-a a Ligii I, prima din 2018.

Fundaşul francez Mangala (Manchester City), împrumutat la Everton

Fundaşul central francez Eliaquim Mangala (Manchester City) a fost împrumutat până la sfârşitul acestui sezon la clubul englez de fotbal Everton, relatează Reuters. Mangala, 26 ani, nu mai avea asigurate minute de joc după sosirea conaţionalului său Aymeric Laporte de la Athletic Bilbao, pentru 57 milioane lire sterline. Francezul cu 8 selecţii la naţionala Hexagonului a ajuns la City în 2014 de la FC Porto, în schimbul a 35 milioane euro, şi a disputat în acest sezon 9 meciuri, dintre care 5 din postura de rezervă. Everton i-a mai transferat în acest mercato de iarnă pe atacanţii Theo Walcott (Arsenal) şi Cenk Tosun (Beşiktaş). În clasament, clubul din Liverpool ocupă locul 9.

Fundaşul francez Debuchy (Arsenal) a semnat pentru Saint-Etienne

Fundaşul francez Mathieu Debuchy (Arsenal) va juca restul sezonului la clubul francez de fotbal AS Saint-Etienne, aflat pe locul 14 în Ligue 1, relatează AFP. Debuchy, 32 ani, a disputat 8 meciuri în acest sezon la tunari, dar niciunul în Premier League. El şi-a reziliat contractul cu Arsenal care expira pe 30 iunie. Francezul juca la Arsenal din 2014, după un transfer de circa 14 milioane euro de la Newcastle United. Din cauza unor accidentări, Debuchy (27 selecţii) a ratat prezenţa la EURO 2016. Ultima sa selecţie datează din 7 septembrie 2015 de la un meci cu Serbia (2-1). La Saint-Etienne, Debuchy are şansa de a juca cu regularitate şi să prindă lotul Franţei pentru CM 2018. Saint Etienne i-a mai recrutat în mercato de iarnă pe internaţionalii francezi Yann M'Vila şi Paul-Georges Ntep, alături de internaţionalul sârb Neven Subotic. În plus au revenit doi jucători împrumutaţi, slovenul Robert Beric de la Anderlecht şi atacantul marocan Oussama Tannane de la Las Palmas.

Germanul Bernd Stange, noul selecţioner al Siriei

Germanul Bernd Stange a semnat un contract pentru postul de selecţioner al echipei de fotbal a Siriei pe o durată de un an, a anunţat, miercuri la Damasc, preşedintele Federaţiei siriene, Salah Ramadan. 'Am căzut de acord asupra tuturor condiţiilor, iar el va fi asistat de un antrenor german, cu ajutoare siriene, şi va avea un stadion special de înalt nivel exclusiv rezervat antrenamentelor echipei naţionale', a adăugat Ramadan. Stange, aşteptat până la jumătatea februarie la Damasc, îi va succede sirianului Ayman al-Hakim, care a demisionat în noiembrie după ce nu a reuşit să califice Siria la Cupa Mondială din 2018. Stange, în vârstă de 69 de ani, fost selecţioner al echipei din fosta RDG, al echipei Irakului sub regimul Saddam Hussein, a pregătit recent reprezentativele Singapore şi Belarusului. Siria este calificată la Cupa Asiei 2019, ce va fi organizată în Emiratele Arabe Unite.

Fanii unei echipe braziliene au mâncat de supărare pizza comandată pentru jucători

Fanii clubului brazilian de fotbal Portuguesa din Sau Paulo, supăraţi după un eşec cu 0-3 pe teren propriu, au interceptat livrarea unui fast-food pentru jucătorii din vestiar şi au mâncat cele 10 pizza comandate, a declarat un fan agenţiei Reuters. După înfrângerea din meciul cu Oeste (0-3) de marţi, clubul a comandat cum face de obicei pizza pentru ca jucătorii să mănânce după partidă. Câţiva fani, supăraţi că echipa a reuşit o singură victorie în ultimele 5 meciuri, au făcut o chetă şi au plătit pizza destinată jucătorilor (94 dolari). Suporterii au mâncat 6 pizza, iar restul de 4 le-au oferit unui îngrijitor şi unei persoane care supraveghea turnicheţii de la o intrare a stadionului. Reuters a încercat să contacteze clubul telefonic, dar nu a reuşit să obţină o declaraţie. Portuguesa a fost odată unul dintre cluburile mari ale oraşului Sao Paulo, dar şi-a pierdut acest statut după retrogradarea din 2013 în Serie B. Anul trecut, clubul a căzut în Serie D, iar în acest sezon evoluează în divizia secundă a campionatului statului Sao Paulo, unde ocupă locul 12 din 16 echipe cu doar 4 puncte din 5 etape.

'Ar putea fi Cupa mea Mondială', speră uruguayanul Luis Suarez

Atacantul uruguayan Luis Suarez s-a declarat, miercuri, 'entuziast' la ideea de a disputa Cupa Mondială de fotbal din Rusia din 2018 alături de selecţionata 'Celeste', şi afirmat că se pregăteşte mental şi fizic pentru acest vis, afirmând că 'ar putea fi Cupa mea Mondială'. Într-un interviu acordat postului de radio uruguayan Sport 890, atacantul clubului FC Barcelona a precizat că este 'nerăbdător şi foarte motivat ca să încheie cu bine sezonul cu 'Barca. El vrea, de asemenea, să se pregătească mental şi fizic cât mai bine pentru Cupa Mondială. Când văd ce s-a întâmplat în Brazilia în 2014, eu cred că există o posibilitate, iar de asta ar putea fi Cupa mea Mondială', a subliniat Suarez. Suarez a încheiat Mondialul din 2014 cu un trist incident, fiind exclus din competiţie după ce l-a muşcat pe italianul Giorgio Chiellini într-un meci tensionat.

Cluburile din Premier League au stablit un nou record în ultima zi a mercato de iarnă

Cluburile de fotbal din Premier League au stabilit un nou record de cheltuieli în ultima zi a mercato de iarnă, cu un total de 150 milioane lire sterline, doborând recordul anterior de 135 milioane lire din 2011, relatează BBC, care citează un raport al grupului Deloitte. Pe toată luna ianuarie, cluburile engleze de fotbal au investit 430 milioane lire sterline pe achiziţia de jucători, un nou record pentru Premier League. Cel mai scump transfer din ultima zi a mercato de iarnă a fost cel al gabonezului Pierre-Enerick Aubameyang, cumpărat de Arsenal de la Dortmund cu 56 milioane lire sterline. În mercato de iarnă 2011, cele mai mari transferuri au fost cele ale lui Fernando Torres, cumpărat de Chelsea cu 50 milioane lire sterline, Andy Carroll şi Luis Suarez, achiziţionaţi de Liverpool pentru 35 respectiv 22,7 milioane lire sterline. Cele mei scumpe transferuri din tot mercato de iarnă din Anglia au fost cele ale olandezului Virgil van Dijk (cumpărat de Liverpool cu 75 milioane lire sterline) şi francezului Aymeric Laporte (cumpărat de Manchester City cu 57 milioane lire sterline). Conform Deloitte, cluburile din Premier League au cheltuit pe jucători în sezonul 2017/2018 suma de 1,9 miliarde lire sterline.

[citeste si]

Rafa Nadal o vede pe PSG cu şanse mai mari decât Real Madrid în Liga Campionilor

Rafael Nadal, numărul unu mondial în tenisul masculin, un fervent susţinător al echipei Real Madrid, consideră că PSG pleacă în postura de favorită în dubla programată în optimile Ligii Campionilor la fotbal, în pofida semnalelor de revenire lansate de trupa lui Zinedine Zidane, relatează EFE. Nadal, prezent la un eveniment comercial în Alicante, a opinat că Real Madrid nu are cele mai mari şanse în confruntarea cu PSG, din 14 februarie respectiv 6 martie: Nu sunt matematician să vorbesc despre procente, dar această dublă va fi decisă de mici detalii. PSG are mai multe şanse prin dinamica sa, dar Madrid are o mai mare experienţă în Liga Campionilor. Real a făcut două meciuri mai bune şi vom vedea ce va fi. Este o dublă complicată între două dintre cele mai bune echipe din Europa. Tenismanul spaniol a opinat că în sport trecerea de la succes la dezastru se poate face foarte repede: Acum câteva luni totul părea că merge bine, iar acum totul pare un dezastru. Mereu există puncte intermediare şi eu ca sportiv ştiu că se poate trece de la succes la dezastru în puţin timp. Este un an complicat şi nu poate fi evaluat în acest moment. E nevoie s-o facem pe termen mediu sau lung. Realului i-a rămas să termine campionatul cât mai bine şi să dea mâna şi să-i felicite pe rivalii care s-au clasat mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel