Fotbal: Răzvan Burleanu, reprezentant UEFA la întâlnirea de lucru cu preşedintele Parlamentului European

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, şi secretarul general al forului continental, Theodore Theodoridis, au format delegaţia UEFA la sesiunea de marţi cu David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, informează site-ul FRF.

La Bruxelles, Răzvan Burleanu a reprezentat UEFA la întâlnirea de lucru ce a avut ca obiectiv întărirea colaborării între forul fotbalistic şi Parlamentul European. O altă temă a întâlnirii a constituit-o dimensiunea europeană a Euro 2020, competiţie la care România va fi gazdă alături de alte 11 oraşe europene şi care va înlesni îndeplinirea unor obiective fundamentale ale Uniunii Europene, precum integrarea, mobilitatea, diversitatea culturală şi sustenabilitatea. Sesiunea de lucru s-a încheiat cu vizitarea unui centru de refugiaţi Fedasil din Belgia şi a clubului de fotbal Le Royal Europa 90 Kraainem FC. Acest club, fondat în 1992 şi care îşi desfăşoară activitatea lângă Bruxelles, are 13 echipe totalizând peste 300 de jucători cu vârste între 6 şi 21 de ani, reuneşte peste 40 de naţionalităţi şi constituie un exemplu de integrare prin fotbal, se arată într-o postare pe site-ul Federaţiei.

Preşedintele FRF a fost numit în februarie 2017 preşedinte al grupului de lucru UEFA-Uniunea Europeană, după activitatea desfăşurată în grupul de lucru pentru Diplomaţie Sportivă în cadrul Comisiei Europene. În urma impactului major pe care deciziile autorităţilor publice europene îl au asupra reglementării, guvernării, reputaţiei şi comercializării fotbalului, UEFA a semnat deja din 2018 două memorandumuri de colaborare cu Comisia Europeana şi Consiliul Europei, menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel