Fotbal - fraudă fiscală: Diego Costa va plăti 1,7 milioane de euro (presă)

Diego Costa, fotbalistul spaniol de origine braziliană al lui Atletico Madrid, va plăti 1,7 milioane de euro fiscului spaniol ce a deschis un dosar împotriva sa pentru fraudă fiscală, a anunţat marţi ziarul El Mundo, citat de AFP.

"Diego Costa a încheiat un acord cu fiscul pentru impozitele legate de drepturile sale la imagine" în 2014, a indicat ziarul, în general bine informat în legătură cu aceste dosare. 

Acordul, ce va oficializat în faţa justiţiei pe 4 octombrie la Madrid, prevede că atacantul va restitui 1,1 milioane de euro, reprezentând impozite neplătite, şi va fi condamnat la şase luni de închisoare, o pedeapsă pe care o va evita achitând o amendă de 600.000 euro, a precizat El Mundo.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al administraţiei fiscale spaniole a refuzat să facă orice comentariu.

Potrivit El Mundo, fiscul estimează că atacantul de 30 de ani a ascuns veniturile obţinute dintr-un contract de sponsorizare cu Adidas, semnat cu puţin înaintea transferului său la Chelsea în 2014. Costa s-a despărţit atunci de Atletico pentru a semna cu gruparea londoneză, însă a revenit la echipa madrilenă în 2018.

Internaţionalul spaniol s-a accidentat sâmbătă în amicalul Atletico - Juventus Torino (2-1). El oricum nu putea juca duminică împotriva lui Getafe, în prima etapă din La Liga, fiindcă mai are de efectuat ultima din cele opt partide din suspendarea dictată în aprilie, după ce l-a insultat şi atins pe arbitrul unui meci.

În ultimii ani, în vizorul fiscului spaniol au fost numeroşi fotbalişti celebri, printre care marile vedete Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, ambii condamnaţi pentru fraudă fiscală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel