Fotbal feminin: O echipă a Vaticanului va disputa un amical cu AS Roma

Prima echipă de fotbal feminin din istoria statului Vatican va disputa un amical cu echipa feminină a clubului AS Roma, pe 26 mai, scrie The Guardian, care menţionează că formaţia a primit binecuvântarea Papei Francisc.

Conform sursei, mai mult de jumătate din echipă este formată din personalul care lucrează la Vatican. Celelalte jucătoare sunt soţii sau fiice ale angajaţilor. 'Papa Francisc le-a oferit un impuls considerabil femeilor de la Vatican, prin urmare această iniţiativă este o prelungire a acestui lucru', a declarat, pentru The Guardian, Danilo Zennaro, reprezentant al asociaţiei Sport în Vatican, care organizează activităţile de fotbal ale Vaticanului. 'Am avut o echipă masculină timp de 48 de ani, aşa că trebuia oferit femeilor care lucrează la Vatican posibilitatea de a practica sportul, a adăugat acesta. Majoritatea jucătoarelor sunt amatoare, deşi trei dintre ele au jucat fotbal la nivel înalt în trecut, inclusiv căpitanul echipei, atacantul Eugene Tcheugoue, din Camerun.

Echipa este antrenată de Susan Volpini, secretara Asociaţiei Femeile în Vatican. Fotbalistele se antrenează înainte de meciul amical cu AS Roma, care va fi urmat de o partidă internaţională la Viena, în iunie, prin participarea la un turneu organizat de spitalul de copii al Vaticanului, Bambino Gesu. Acest lucru le va permite să ajungă la o formă fizică bună şi să adopte scheme tactice, a arătat Volpini. Zennaro a recunoscut că partida cu AS Roma va fi dificilă, dar a menţionat că rezultatul nu este important.

Chiar dacă pierd cu 30-0, acest lucru nu contează. Ce contează este că aceste femei au ocazia de a cunoaşte jucătoare profesioniste. Câştigă sau pierd, este vorba şi despre crearea de legături şi prietenii', a spus acesta. Vaticanul şi-a lansat o echipă de atletism în ianuarie, care are drept scop să concureze şi la Jocurile Olimpice. În echipă s-au înscris membri din Gărzile Elveţiene, care asigură paza la Vatican, preoţi, călugăriţe şi farmacişti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel