Fotbal. EURO 2020: Atacantul John Guidetti, în lotul Suediei pentru meciurile cu Malta şi Spania

John Guidetti, atacantul echipei spaniole de fotbal Deportivo Alaves, a fost convocat de selecţionerul Suediei, Janne Andersson, pentru meciurile cu Malta şi Spania din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, în care este şi România, informează EFE.

 Guidetti a jucat puţin la naţională în ultimul an şi nu a fost în lotul pentru primele întâlniri din preliminarii, 2-1 acasă cu România şi 3-3 în deplasare cu Norvegia. 'John este un jucător foarte bun care nu a avut multe minute la o echipă foarte bună din campionatul Spaniei. Are multă experienţă la naţională şi în fotbalul spaniol, ceva ce nu este lipsit de importanţă pentru următoarele partide', a spus Janne Andersson despre Guidetti.

Aşa cum se ştia de câteva zile, fundaşul central Victor Lindelof (Manchester United), accidentat în zona inghinală, relatează cele două meciuri. Lindelof nu a fost convocat nici pentru primele partide din această campanie de calificare. Potrivit presei internaţionale, fundaşul a solicitat atunci să fie învoit pentru a fi prezent la naşterea primului său copil. Suedia ar mai putea pierde doi jucători importanţi ce se confruntă cu accidentări, fundaşul central Andreas Grandqvist, care este şi căpitanul echipei, şi atacantul Robin Quaison, autor a trei goluri în meciurile cu România şi Norvegia.

Andersson s-a arătat convins că Robin Quaison, care este accidentat la picior, se va reface în această săptămână. De asemenea, el este încrezător că Andreas Granqvist va începe să se antreneze săptămâna viitoare. Problemele din apărare l-au făcut pe selecţioner să convoace trei fundaşi care nu au fost pe lista pentru precedentele meciuri: Alexander Milosevic, Niklas Hult şi Per Karlsson. Portarul titular al naţionalei, Robin Olsen, a devenit rezervă la echipa de club, AS Roma, în ultima parte a sezonului. Suedia va primi vizita Maltei pe 7 iunie, iar trei zile mai târziu va juca în deplasare cu Spania. Reprezentativa scandinavă a ajuns până în sferturi de finală la Cupa Mondială de anul trecut.

Iată lotul de 25 de jucători alcătuit de Andersson: portari: Robin Olsen (AS Roma/Italia) Karl-Johan Johnsson (Guingamp/Franţa), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City/Anglia); fundaşi: Mikael Lustig (Celtic/Scoţia), Andreas Granqvist (Helsingborg), Per Karlsson (AIK Stockholm), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen/Germania), Emil Krafth (Bologna/Italia), Filip Helander (Bologna/Italia), Pontus Jansson (Leeds United/Anglia), Alexander Milosevic (Nottingham Forest/Anglia), Niklas Hult (AEK Atena/Grecia); mijlocaşi: Viktor Claesson (FC Krasnodar/Rusia), Sebastian Larsson (AIK Stockholm), Albin Ekdal (Sampdoria/Italia), Emil Forsberg (RB Leipzig/Germania), Jimmy Durmaz (Toulouse/Franţa), Gustav Svensson (Seattle Sounders/SUA), Sebastian Andersson (Union Berlin/Germania), Jakob Johansson (Rennes/Franţa), Kristoffer Olsson (FC Krasnodar/Rusia); atacanţi: Robin Quaison (Mainz/Germania), Marcus Berg (Al Ain/Emiratele Arabe Unite), Alexander Isak (Willem II Tilburg/Olanda), John Guidetti (Alaves/Spania). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel