Urmărește emisiunea live


Preşedintele clubului Benfica Lisabona, cercetat pentru trafic de influenţă

Foto: Goal.com
Foto: Goal.com

Luis Filipe Vieira, preşedintele clubului Benfica Lisabona a fost inculpat marţi pentru trafic de influenţă.

Preşedintele clubului Benfica Lisabona a fost inculpat marţi pentru trafic de influenţă, în cadrul unei operaţiuni anticorupţie care afectează imagina celei mai populare echipe de fotbal din Portugalia, arătată deja cu degetul de rivalele sale, informează AFP. Luis Filipe Vieira, un om de afaceri în vârstă de 68 ani, aflat la conducerea clubului Benfica din 2003, 'a fost inculpat din cauza suspiciunilor de trafic de influenţă', a declarat o sursă apropiată de acest dosar.

Operaţiunea efectuată de Ministerul Public şi unitatea de luptă împotriva corupţiei, din cadrul poliţiei judiciare, a condus la arestarea a cinci persoane, între care doi avocaţi şi un ofiţer din sistemul judiciar, precum şi inculparea altor şase persoane, 'printre acestea aflându-se doi jucători de la Curtea de Apel şi un conducător sportiv', a precizat Parchetul general portughez într-un comunicat, fără să dezvăluie vreun nume.

În cadrul acestei anchete pentru corupţie, obţinere de avantaje ilegale, spălare de bani, trafic de influenţă şi fraudă fiscală agravată, autorităţile au efectuat 30 de percheziţii, inclusiv la Curtea de Apel din Lisabona. Conform presei locale, principalul suspect al 'Operaţiunii Lex' este Rui Rangel, un judecător de la Curtea de Apel din capitala portugheză, care a candidat la preşedinţia clubului Benfica Lisabona în 2012.

Benfica Lisabona, campioana en titre a Portugaliei, a confirmat că 'a făcut obiectivul unor percheziţii în cadrul unei anchete care nu visează clubul', agenţia de presă Lusa precizând că şi reşedinţa lui Luis Filipe Vieira a fost percheziţionată de oamenii legii.

Acuzaţii din partea presei şi a rivalelor

Această afacere vine într-un moment în care Benfica Lisabona se confruntă de mai multe luni cu o serie de acuzaţii venite din partea presei şi a principalelor sale rivale, FC Porto şi Sporting Lisabona.

'Poliţia judiciară anchetează planul Benficăi pentru a domina fotbalul naţional', titra sâmbătă, pe prima pagină, săptămânalul Expresso, conform căruia trei cazuri care vizează clubul din Lisabona au fost regrupate într-o singură investigaţie. Cel mai recent dintre acesta se referă la meciuri trucate şi a dus, în luna decembrie, la inculparea a patru dintre jucătorii clubului Rio Ave, suspectaţi că au primit bani pentru a provoca înfrângerea echipei lor într-un meci de campionat, disputat în februarie 2017, împotriva formaţiei Feirense.

[citeste si]

Un alt ziar a afirmat că justiţia suspectează clubul Benfica Lisabona de trucarea unui meci câştigat în aprilie 2016 în faţa aceleiaşi Rio Ave, făcându-l pe Luis Filipe Vieira să denunţe 'o campanie disperată' pentru a împiedica clubul său câştige al cincilea titlu naţional consecutiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel