Fotbal: Clubul Atalanta Bergamo, amendat cu 10.000 de euro pentru strigăte rasiste ale suporterilor

Clubul Atalanta Bergamo a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de euro pentru strigăte rasiste ale suporterilor săi la adresa unui jucător al Fiorentinei, brazilianul Dalbert, la un meci din Serie A disputat luna trecută, a anunţat, marţi, Liga italiană de fotbal, citată de AFP.

La meciul dintre cele două echipe, din 22 septembrie, fostul jucător al formaţiei franceze Nice s-a plâns arbitrului, care a decis oprirea jocului şi a cerut difuzarea unui mesaj de către crainicul stadionului, însă mesajul a fost întâmpinat cu fluierături şi huiduieli. După trei minute de întrerupere, partida s-a reluat şi gruparea 'viola' a câştigat cu 1-0.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la Milano pentru ceremonia premiilor The Best, ale forului mondial, a apreciat că situaţia nu s-a 'îmbunătăţit' în Italia şi a îndemnat la 'pedepse clare, la fel ca în Anglia'. 'Nu trebuie să ne fie teamă să condamnăm rasismul, trebuie să-l combatem până la capăt', a adăugat Infantino.

De la debutul sezonului, belgianul Romelu Lukaku (Inter Milano) şi ivorianul Franck Kessie (AC Milan) au fost ţinta scandărilor rasiste, însă nicio o sancţiune nu a fost adoptată, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel