Fotbal: Bogdan Andone, înaintea debutului FCSB în Liga I: Mai sunt multe lucruri de pus la punct

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Bogdan Andone, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, înaintea partidei cu FC Hermannstadt din prima etapă a Ligii I, că mai sunt multe lucruri de pus la punct în jocul formaţiei sale, atât ofensiv, cât şi defensiv. 

"Mai sunt multe lucruri de pus la punct, atât ofensiv, cât şi defensiv. Avem doar patru săptămâni de când am început pregătirea şi schimbarea unui sistem necesită timp şi crearea de automatisme pe faza de atac. Jucătorii trebuie să ştie exact momentele când să facă anumite mişcări şi să se simtă între ei. Iar aceste lucruri necesită timp. Pe partea defensivă, ca organizare, e puţin mai simplu. Pentru că defensiv e mai uşor să te organizezi. E mereu mai greu să creezi automatisme şi superiorităţi pe faza de atac. Acum a venit şi Ionuţ Vînă, care a jucat atâţia ani 4-3-3 la Viitorul. Dar sunt anumite diferenţe între ce făcea la Viitorul şi ceea ce facem noi. Chiar şi el, care a jucat sistemul, are nevoie de timp ca să înţeleagă ce facem noi şi să se coordoneze cu colegii. Deci e important ca jucătorii noi care vor veni să ajungă cât mai repede, pentru că nici timpul nu ne permite, cu aceste partide din 3 în 3 zile, să facem antrenamentele de care avem nevoie", a spus tehnicianul. 

"Cu Hermannstadt este primul meci de campionat şi e important să începem cu dreptul, să ne capacităm mental după jocul de joi (n.r. - cu Milsami Orhei din primul tur preliminar al Europa League). E important să avem o atitudine pozitivă, să fim agresivi şi să ne impunem ritmul şi stilul de joc. E important să adunăm puncte cât mai multe în campionat pe începutul de sezon, pentru că dacă vom continua să jucăm din 3 în 3 zile se va acumula oboseală. Aşa că trebuie să ne capacităm şi să câştigăm. E puţin dificil să jucăm tot în deplasare cum se spune (n.r. - până în septembrie FCSB va disputa meciurile de pe teren propriu la Giurgiu şi Piteşti), pentru că suntem mereu pe drumuri şi se acumulează oboseală psihic şi fizic. Dar trebuie să ne adaptăm. Sper să fim pregătiţi şi să câştigăm meciuri indiferent unde jucăm", a adăugat Andone. 

Antrenorul aşteaptă de la conducere transferul unui fundaş stânga, enumerându-i în acest sens pe Florin Ştefan (Sepsi OSK), Bradley De Nooijer (FC Viitorul) şi Cristian Ganea (Athletic Bilbao): "Avem nevoie de un fundaş stânga de picior stâng, pentru că noi vrem să venim cu fundaşii pe partea ofensivă şi de aceea e important ca ei să vină cu centrări. Şi De Nooijer, şi Ştefan, şi Cristi Ganea sunt jucători de valoare, jucători ofensivi, oricare ar veni e bine. Acum sper să vină cât mai repede, ăsta e cel mai important lucru".

"E foarte bine că a venit Ionuţ Vînă, dar e foarte important să mai vină jucători pentru că avem nevoie atât valoric, cât şi numeric. Sper să fie un sezon cu cât mai multe meciuri în cupele europene şi atunci vom avea nevoie de jucători, de dubluri pe posturi, să putem să odihnim jucătorii care vor fi obosiţi şi să nu avem parte de accidentări", a precizat Bogdan Andone.

Echipa de fotbal FCSB întâlneşte, duminică, de la ora 21:00, pe Stadionul "Nicolae Dobrin" din Piteşti, formaţia FC Hermannstadt, în prima etapă a Ligii I, ediţia 2019-2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel