Fotbal: Boca Juniors s-a adresat justiţiei în legătură cu transferul lui Leandro Paredes la PSG

Clubul argentinian Boca Juniors s-a adresat justiţiei în legătură cu transferul mijlocaşului Leandro Paredes la Paris Saint-Germain, relatează France Football.

Fosta echipă a internaţionalului argentinian nu a a intrat în posesia primei părţi a sumei datorate de PSG, estimată la jumătate de milion de euro şi prevăzută de regulamentele FIFA. La aproape jumătate de an de la venirea lui Leandro Paredes la PSG, nu au fost puse la punct toate detaliile. Boca Juniors, clubul formator al mijlocaşului, a sesizat justiţia argentiniană pentru a afla mai multe despre plata mecanismului de solidaritate prevăzut după transferul jucătorului, de la Zenit Sankt Petersburg la PSG, în schimbul a 43,3 milioane de euro fără bonusuri şi comisioane.

'Boca a fost înşelată şi a formulat deci plângerea corespunzătoare', a indicat clubul pentru France Football, confirmând o informaţie de pe site-ul InfoBae. Prevăzut la fiecare tranzacţie, acest mecanism este aplicat prin intermediul articolului 21 al FIFA referitor la transferurile de jucători. El prevede că 'orice club care a participat la formarea şi educarea jucătorului va primi o proporţie din indemnizaţia virată fostului club'. Boca are astfel dreptul să primească o parte din suma de transfer, mai precis 3%. Boca şi PSG au convenit că această indemnizaţie, estimată la circa 1,2 milioane de euro, va fi plătită în trei rate.

Prima dintre acestea, stabilită la 500.000 de euro, ce ar fi trebuit plătită în luna martie, nu a fost achitată. Boca a precizat că doreşte 'clarificarea faptelor şi identificarea responsabililor'. Între timp, gruparea argentiniană a cerut de mai multe ori explicaţii lui PSG, care afirmă că a plătit la timp. Aşa cum scrie InfoBae şi cum confirmă primele elemente ale anchetei, se pare că banii au intrat într-un cont deschis în Mexic după ce trecuseră printr-un cont deschis în SUA.

Există nereguli şi în ce priveşte adresele de e-mail înregistrate. Potrivit presei argentiniene, unele dintre aceste adrese au fost scrise greşit. Boca subliniază că 'este posibil să fi existat o problemă informatică'. Ipoteza unei escrocherii sau a unei deturnări de fonduri este luată în calcul, în ciuda protocoalelor de securitate din jurul plăţii. PSG, care nu este vizat direct de plângerea depusă de Boca, a declarat pentru France Football că 'ansamblul procesului legat de transfer a fost respectat scrupulos de club în funcţie de elementele furnizate de interlocutorii noştri'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel