Fotbal: Procesul responsabililor nigerieni acuzaţi de corupţie, amânat din cauza absenţei acuzaţilor

Cinci importanţi responsabili ai fotbalului nigerian, acuzaţi că au deturnat milioane de dolari destinaţi dezvoltării acestui sport în ţara lor, nu s-au prezentat la procesul care trebuia să înceapă marţi şi care a fost amânat, informează AFP.

Judecătorul Ifeoma Ojukwu a ordonat acuzaţilor să se prezinte în persoană în faţa Înaltei Curţi de justiţie din Abuja şi a amânat şedinţa pentru 1 iulie. Preşedintele Federaţiei de fotbal din Nigeria (NFF), Amaju Pinnick, precum şi vicepreşedinţii Seyi Akinwunmi şi Shehu Dikko, secretarul general Mohammed Sanusi şi membrul în comitetul executiv Ahmed Yusuf sunt acuzaţi pentru 17 delicte legate de deturnări de fonduri.

Printre acuzaţii figurează în mod special nedeclararea averilor lor, dar şi deturnarea presupusă a 8,4 milioane dolari, acordaţi Nigeriei de FIFA pentru participarea la Cupa Mondială din Brazilia. Responsabilii NFF sunt, de asemenea, acuzaţi că au furat bani prin diferite stratageme, organizarea de false meciuri amicale internaţionale şi vărsarea unor sume de bani nejustificate unor aşa-zişi agenţi de jucători.

O anchetă a fost deschisă de FIFA, care a suspendat toate aceste subvenţii către federaţia nigeriană, începând din 2015, aceasta refuzând să-şi prezinte situaţia contabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel