Fotbal: Poliţia braziliană nu dispune de indicii pentru a-l acuza pe Neymar de viol

30 iul 2019 / 09:45

Poliţia braziliană consideră, după ancheta pe care a efectuat-o, că nu există indicii suficiente pentru a-l acuza pe atacantul-vedetă Neymar că a violat o tânără braziliană, în luna mai la Paris, a anunţat Parchetul din Sao Paulo, citat de AFP.

Neymar, starul selecţionatei Braziliei şi al campioanei Franţei, Paris Saint-Germain, a fost acuzat de tânăra Najila Trindade Mendes de Sousa că ar fi violat-o pe 15 mai, într-un hotel parizian. Neymar s-a declarat nevinovat, afirmând că relaţia pe care a avut-o cu tânăra a fost una consimţită.

Atacantul brazilian a fost audiat pe 13 iunie, într-un comisariat de poliţie din Sao Paulo, în timp ce Najila Trindade a fost audiată de două ori, tot la Sao Paulo, pe 7 şi 18 iunie. Poliţia din Sao Paulo, la care Najila Trindade a făcut plângere împotriva lui Neymar, 15 zile mai târziu, consideră că nu există indicii suficiente pentru a-l acuza pe fotbalist că a forţat-o pe tânără să aibă o relaţie sexuală şi că agresat-o fizic.

Ancheta poliţiei, prima fază a procedurii, s-a încheiat, iar concluziile urmează să fie înaintate marţi Parchetului, care va avea la dispoziţie pentru a decide sau nu o inculpare, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului public din Sao Paulo.

Parchetul poate prezenta cererea de clasare fără urmări a dosarului, inculparea lui Neymar sau o anchetă suplimentară. Decizia finală va reveni judecătorilor. Neymar, cel mai scump jucător din istoria fotbalului, a sosit în 2017 la PSG de la FC Barcelona, în schimbul sumei record de 222 milioane euro.

El traversează o perioadă complicată şi pe plan sportiv, iar presa internaţională susţine că brazilianul doreşte să se despartă de clubul parizian pentru a reveni la Barcelona, în această perioadă de mercato, care se va încheia pe 2 septembrie. Accidentat la o gleznă, Neymar nu a participat în luna iulie la Copa America, competiţie câştigată de selecţionata ţării sale.