Fotbal: Noel Le Graet, desemnat reprezentantul UEFA în Consiliul FIFA

Noel Le Graet, preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF), a fost desemnat reprezentantul UEFA în Consiliul FIFA, instanţa mondială a fotbalului, au anunţat FFF şi UEFA, citate de AFP. 

Conducătorul FFF a fost ales 'în unanimitate' de către Comitetul Executiv al UEFA şi urmează să-l înlocuiască pe Reinhard Grindel, fostul preşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB), care a renunţat la toate mandatele sale naţionale şi internaţionale, după ce a fost acuzat că a acceptat un ceas în valoare de 6.000 de euro drept cadou prin partea omului de afaceri ucrainean Grigori Surkis, vicepreşedinte al forului fotbalistic continental.

Desemnarea lui Noel Le Graet are loc cu puţin timp înaintea congresului de alegeri pe care FIFA îl va organiza la Paris, pe 5 iunie, cu două zile înainte de deschiderea Cupei Mondiale feminine de fotbal din Franţa (7 iunie - 7 iulie).

'Este o onoare imensă, un privilegiu şi o adevărată plăcere. Gândurile mele merg către preşedintele UEFA şi către membrii Comitetului său Executiv, cărora ţin să le mulţumesc pentru încrederea acordată. Intrarea în Consiliul FIFA este o recompensă şi o recunoaştere pentru instituţia noastră şi pentru fotbalul francez', a precizat preşedintele FFF într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel