Fotbal: Cifra de afaceri a celor mai mari cinci campionate din Europa a crescut cu 6% în sezonul 2017-2018

Cifra de afaceri a celor mai mari cinci campionate din Europa - Anglia, Germania, Spania, Italia şi Franţa - a crescut cu 6% în sezonul 2017-2018, potrivit datelor publicate miercuri de cabinetul Deloitte, scrie France Football. 

Acest Big 5 a generat o cifră de afaceri totală de 15,6 miliarde de euro, adică mai mult de jumătate din cifra de afaceri realizată de ansamblul ligilor europene (28,4 miliarde de euro). Premier League (5,44 miliarde de euro) zdrobeşte în continuare concurenţa, cu venituri mai mari cu 72% decât al doilea campionat de pe listă, Bundesliga (3,168 miliarde de euro).

Este prima oară când campionatul Germaniei îl devansează în materie de venituri pe cel al Spaniei (3,073 miliarde de euro), o nouă ierarhie ce se explică prin creşterea sumelor provenite din drepturi TV în Germania. Potrivit Deloitte, creşterea veniturilor din Premier League se explică mai ales prin faptul că sezonul 2017-2018 a fost primul cu cinci echipe engleze în Liga Campionilor.

Toate aceste formaţii, Chelsea, Tottenham, Manchester City, Liverpool şi Manchester United, au ajuns cel puţin în optimi de finală, ceea ce le-a făcut să primească sume record din partea UEFA. Pe locul 4 este Serie A, cu 2,217 miliarde euro.

Campionatul Franţei rămâne ultimul din Big 5. Drepturile TV pentru Premier League (3,210 miliarde euro) sunt de două ori mai mari decât cifra de afaceri totală din Ligue 1 (1,692 miliarde euro). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel