Fostul selecţioner Jorge Sampaoli solicită 4,8 milioane dolari din partea Federaţiei chiliene

Federaţia chiliană de fotbal (ANEP) a anunţat joi că este vizată de o procedură judiciară intentată de argentinianul Jorge Sampaoli, fostul selecţioner al naţionalei Chile, care solicită plata sumei de 4,8 milioane dolari (4,5 milioane euro), informează AFP şi EFE.

Conform presei chiliene, tehnicianul argentinian, care a antrenat "La Roja" în perioada 2012-2016, a deschis procedura respectivă împreună cu doi dintre foştii săi colaboratori, antrenorul secund Sebastian Beccacece şi preparatorul fizic Jorge Desio.

Cei trei s-au adresat justiţiei chiliene pentru a obţine din partea ANFP plata sumei de 1.058 milioane pesos (aproximativ 1,5 milioane dolari) pe care au achitat-o drept impozite către fiscul chilian şi care trebuia, în opinia lor, să le fie rambursată în urma unui acord încheiat cu Federaţia chiliană în noiembrie 2015.

Reclamanţii solicită, de asemenea, plata a 2.400 milioane pesos (3,3 milioane dolari) drept daune morale, după ce au fost acuzaţi de ANFP că au primit 200.000 de dolari pentru a efectua interviuri şi a oferi sfaturi unui institut de formare pentru antrenori şi arbitri.

Jorge Sampaoli (59 ani), care antrenează în prezent echipa braziliană Santos, a condus selecţionata statului Chile la câştigarea turneului Copa America în 2015.

După despărţirea de "La Roja", el a mai pregătit echipa spaniolă FC Sevilla, precum şi selecţionata Argentinei, de care s-a despărţit după Cupa Mondială 2018, preluându-o apoi pe Santos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel