Fostul primar al Oradei, condamnat la închisoare. Biserica, implicată

Adrian Domocoș, fostul primar al municipiului Oradea, a fost condamnat definitiv, de Instanţa Supremă, la 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.  

El este acuzat de fapte de corupţie legate de concesionarea unui teren al Episcopiei greco-catolice Oradea.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au contopit pedepsele aplicate lui Adrian Domocoş în această cauză cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare alt dosar, în care fostul edil fusese condamnat în 2016.

Virgil Bercea, achitat


În acelaşi dosar, episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost achitat.

„Contopeşte pedepsele principale aplicate în prezenta cauză (...) cu pedepsele de 1 ani şi 10 luni închisoare şi 9 luni închisoare aplicate prin sentinţa penală (...) urmând ca inculpatul Domocoş Adrian Nicolae să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani şi 2 luni închisoare, în final pedeapsa rezultantă fiind de 5 ani şi 8 luni închisoare", se arată în minuta deciziei definitive pronunţate de ÎCCJ.

Favoare pentru primar, ajutor pentru Biserica Greco - catolică


Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011-2014, primarul Adrian Domocoş a pretins şi primit de la o persoană din conducerea Bisericii Greco-Catolice Beiuş un imobil, proprietatea bisericii, cu titlu de concesiune pentru o perioadă de 29 ani, în favoarea unei societăţi comerciale, SC Alge Dom Com SRL Beiuş, controlată de primar.

VEZI ȘI Monica Pop, prădată de hoți: Am lipsit câteva ore

În schimbul concesiunii, edilul a promis că va ajuta şi va susţine interesele Bisericii Greco — Catolice pe raza sa de competenţă, în sensul că: îi va asigura protecţie şi o va favoriza, prin neîndeplinirea atribuţiilor de primar; va sprijini Biserica să beneficieze în continuare de scutiri de impozite pentru clădirile proprietatea unităţii de cult, situate pe raza oraşului Beiuş; nu va aplică sancţiuni contravenţionale pentru faţadele deteriorate ale clădirilor proprietatea acesteia.

De asemenea, în perioada iunie-august 2014, primarul a pretins şi primit de la reprezentanţii Episcopiei, Virgil Bercea şi Mircea Constantin, un imobil, proprietatea bisericii, printr-un contract de parteneriat pe o perioadă de 25+5 ani, în favoarea aceleiaşi societăţi comerciale pe care o controla. De data aceasta, primarul a promis că va elibera o autorizaţie de funcţionare pentru un magazin de comercializare a peştelui, aflat în proprietatea Episcopiei.

CITEȘTE ȘI USR. Scandal hărțuire sexuală. Bolcaș intervine: Ăsta e marele pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel