Fostul preşedinte al Franţei, Jacques Chirac, a murit. Viorica Dăncilă, mesaj: România a pierdut un prieten

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat pe pagina sa de Facebook după moartea fostului preşedinte al Franţei, Jacques Chirac. 

"Trecerea în neființă a fostului președinte al Franței este o pierdere grea pentru patria sa, pentru că Jacques Chirac a avut o îndelungată și strălucitoare carieră politică în slujba Franței. A fost președinte al republicii, prim-ministru, primar al Parisului și a servit cu cinste interesele cetățenilor Franței.

În același timp, Jacques Chirac a fost un om politic dedicat cauzei Europei Unite, construcției Uniunii Europene. Este unul din marii lideri politici care a militat pentru integrarea mai profundă a statelor Uniunii Europene și pentru extinderea UE către fostele țări din blocul comunist.

Nu în ultimul rând, România a pierdut un prieten care ne-a sprijinit constant pe drumul integrării țării noastre în structurile NATO și UE.

Suntem convinși că omul politic Jacques Chirac are un loc binemeritat în cărțile de istorie din care vor învăța generațiile viitoare de tineri ai Franței și în conștiința și memoria comună a tuturor celor care trăim astăzi în Europa Unită. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel