Fostul premier Iulia Timoşenko candidează la alegerile prezidenţiale

Irina Constantin / 22 ian 2019 / 15:32

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko şi-a anunţat marţi candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 31 martie, creditată cu prima şansă de sondaje care o plasează în faţa preşedintelui aflat la sfârşit de mandat Petro Poroşenko, informează AFP.

”Sunt candidată la prezidenţiale”, a afirmat Timoşenko la Kiev în faţa a sute de persoane, în cadrul unui miting al partidului său Batkivşcina (Patria).

”Astăzi intrăm într-o nouă epocă de succes, de fericire şi prosperitate. Începem adevăratul marş înainte al Ucrainei, spre măreţia ei”, a adăugat ea, recunoscând că în trecut a ”făcut greşeli”.

”Poate că uneori greşesc, dar sincer mă căiesc”, a declarat ea.

Într-o atmosferă de sărbătoare, mai multe sute de persoane s-au reunit, între care soţul şi fiica fostului premier şi femeie de afaceri. Unii manifestanţi agitau drapele naţionale ale Ucrainei în albastru şi galben, iar alţii pancarte pe care se putea citi ”Credeţi în Ucraina!”, inscripţie însoţită de o inimă roşie simbolizând partidul.

Într-o înregistrare video difuzată în cadrul acestui miting, fostul preşedinte georgian Mihail Sakaşvili şi-a exprimat sprijinul în favoarea candidaturii Iuliei Timoşenko.