Fostul judecător Stan Mustaţă, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Stan Mustata
Stan Mustata

Fostul judecător Stan Mustaţă a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 6 luni închisoare.

El a fost acuzat că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora. 

Instanţa supremă a admis în parte apelul declarat de Stan Mustaţă şi i-a scăzut condamnarea de la 10 ani şi opt luni, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2015, la 8 ani şi şase luni închisoare, plus interzicerea pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei, a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita o profesie juridică.

Astfel, Stan Mustaţă a primit 5 ani pentru constituirea unui grup infracţional organizat; 2 ani pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; 5 ani pentru luare de mită în formă continuată; 3 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă.

La pedepsa cea mai grea de 5 ani se adaugă un spor de 3 ani şi 6 luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, iar în final Stan Mustaţă va executa 8 ani şi 6 luni închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel