Foști deținuți politici, la consultările de la Cotroceni cu Iohannis. Chirieac, 100.000 de voturi în joc după mișcarea PSD

Iohannis
Iohannis

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia Partidului Social Democrat, formată din Eugen Nicolicea şi foştii deţinuţi politici Marin Iancu şi Ioan Muntean, pe tema situaţiei din Justiţie au început vineri la Palatul Cotroceni.

Bogdan Chirieac a comentat componența delegației PSD venite la Cotroceni pentru consultările cu Klaus Iohannis.

Întrebat dacă prezența victimelor lui Augustin Lazăr la aceeași masă cu Klaus Iohannis va schimba ceva, analistul politic a zis: ”Sigur că da! Îi mai ia 100.000 de voturi lui Klaus Iohannis dacă la finalul întâlnirii nu semnează decretul de revocare al lui Augustin Lazăr. Este o mișcare surprinzătoare a PSD. Din punct de vedere politic, este o mișcare bună, dar în același timp este și o problemă fundamentală. Urmașii Partidului Comunist recunosc ce au greșit, evident, nu neapărat ei, ci partidul lor - de-a lungul istorie și încearcă să apere democrația, libertatea și drepturile omului. Iar cei care s-au revendicat ca fiind liberali și apărători ai drepturilor omului ajung să-i salveze pe torționari, să îi numească în cele mai înalte funcții în stat, ba chiar să îi și decoreze”.

Cine sunt Marin Iancu şi Ioan Muntean, cei care merg la consultările de la Cotroceni

Din delegaţia PSD fac parte Eugen Nicolicea - vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

"Domnul Marin Iancu a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni. Deşi îndeplinea condiţiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci preşedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiţionată.

Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Şi de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deţinutul politic şi-a ispăşit integral pedeapsa, deşi îndeplinea condiţiile legale pentru a putea fi eliberat. După ce şi-a ispăşit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împuşcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani. La fel, Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea.

După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire şi l-a băgat zece zile la izolare. Cei doi eroi încarceraţi au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiţi ani din viaţă, ani petrecuţi în iadul condus de Lazăr", transmite PSD în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel