Fosta închisoare comunistă de la Rîmnicu Sărat, unde a fost închis Coposu, poate fi vizitată virtual

corneliu-coposu
corneliu-coposu

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) permite curioșilor care nu pot ajunge în municipiul buzoian Rîmnicu Sărat să viziteze în cadrul unui tur virtual fosta închisoare comunistă, unde Corneliu Coposu sau Ion Diaconescu au îndurat represiunea regimului căzut în 1989. Fostul penitenciar a trecut în 2007 în administrarea IICCMER, iar după un proces de reabilitare și de amenajare ce se va încheia, după estimări, în 2016, Institutul va transforma închisoarea în muzeu.

Vizitatorii online au astfel ocazia de a naviga prin clădirea şi curtea fostei închisori şi de a viziona fostele celule, printre care se numără şi cea în care a decedat liderul ţărănist Ion Mihalache. De asemenea, pe parcursul vizitei virtuale, utilizatorii au acces la informaţii despre fostul penitenciar, regimul de detenţie şi personalităţile încarcerate aici, transmite IICCMER într-un comunicat de presă.

Turul virtual este disponibil la adresa http://ramnicusarat.iiccr.ro. Vizitatorii îl pot asculta, în timp ce explorează celulele sau curtea penitenciarului, pe anticomunistul țărănist Ion Diaconescu, într-un interviu în care povestește cum închisoarea de la Rîmnicu Sărat ”excela” în a-i pedepsi fără îngăduință pe inamicii regimului.

IICCMER are în derulare proiectul ”Memorial Râmnicu Sărat”. Viitorul muzeu le va permite turiștilor să viziteze închisoarea în care au fost închiși Corneliu Coposu, Ion Mihalache, Jenică Arnăutu sau Ion Puiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel