Fost şofer de microbuz şcolar din Dobrun, acuzat că ar fi agresat o elevă

Un bărbat de 62 de ani, care a condus timp de aproape 10 ani un microbuz şcolar din comuna Dobrun, este cercetat într-un dosar de agresiune sexuală, după ce părinţii unei eleve din localitate au susţinut că fata a fost pipăită de şofer şi au anunţat şcoala şi Poliţia. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Olt, dosarul a fost constituit în luna martie şi în luna iulie a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, iar cercetările au vizat infracţiunea de agresiune sexuală. 

Primarul comunei Dobrosloveni, Aurel Bondrescu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că bărbatului în cauză i-au fost schimbate atribuţiile la serviciu şi nu mai conduce microbuzul şcolar chiar din ziua în care familia fetei şi şcoala l-au informat despre respectivele acuzaţii. 

"Acest angajat (al Primăriei Dobrun n.r.) nu a mai transportat elevi chiar din ziua în care mi-au fost aduse la cunoştinţă aceste acuzaţii. El era angajat cu atribuţii de transport copii, cu microbuzul, şi chiar din ziua în care părinţii fetei şi reprezentanţii şcolii mi-au adus la cunoştinţă aceste acuzaţii care i se aduc, prin dispoziţie a primarului, lui i-au fost schimbate atribuţiile de serviciu şi a primit altele, de întreţinere a reţelei de canalizare şi alte lucrări în cadrul primăriei, dar nu a mai transportat elevi. Nu i se putea desface contractul de muncă fără o sentinţă, pentru că altfel Primăria ar fi putut fi obligată la plata unor cheltuieli. Dar măsuri am luat imediat, el nu a mai condus şi nu va mai conduce microbuzul şcolii. Este vechi angajat, conducea de foarte mult timp unul dintre cele două microbuze şcolare", a spus primarul. 

Bondrescu a menţionat că reprezentanţii şcolii i-au transmis şi o adresă scrisă privind suspiciunile referitoare la şoferul de microbuz şi imediat a dat dispoziţie ca bărbatul să nu mai transporte elevi, ci să aibă alte atribuţii de serviciu. 

Transportul elevilor din Dobrun, unde funcţionează mai multe şcoli şi grădiniţe, s-a desfăşurat o perioadă cu un singur microbuz şcolar după ce şoferului de 62 de ani i-au fost schimbate atribuţiile de serviciu şi nu a mai putut să conducă, însă problema a fost rezolvată şi o altă persoană a fost angajată din iulie pentru a conduce al doilea microbuz, a arătat primarul localităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel