Fost șef ANRE arestat în Ungaria

Fostul parlamentar Olosz Gergely a fost arestat în Ungaria. El era urmărit internațional de anul trecut.

Fostul senator UDMR, Olosz Gergely, condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi dat în urmărire internaţională, a fost arestat de autorităţile din Ungaria în 13 martie, au precizat surse din cadrul Poliţiei.

Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR, a fost arestat de către autoritatile din Ungaria la data de 13 martie, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Acesta a fost dat în urmărire internaţională în ianuarie 2019, după ce în decembrie 2018, fusese dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Fostul senator UDMR şi fost preşedinte ANRE a fost condamnat, la finele lui 2018, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, decizia fiind definitivă. Procesul a durat cinci ani.

Taxa de 500.000 de euro

Acesta a fost acuzat de procurorii anticorupție că, în 2010, a cerut și a primit de la mai mulți oameni de afaceri, peste jumătate de milion de euro pentru ca, în schimb, să își exercite influența în favoarea acestora la o companie de furnizare a energiei electrice și la funcționari din Ministerul Agriculturii. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut hotărârea din 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, când Olosz Gergely a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Vezi și: Olosz Gergely, fost senator, dat în urmărire internaţională 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel