Fost președinte SUA, atac frontal la Viktor Orban

Fostul președinte american Bill Clinton spune că premierul ungar Viktor Orban se încadrează în tiparul liderilor care vor să rămână la putere pentru totdeauna cu scopul de a face bani.

Într-un interviu acordat lui John Stewart cu prilejul împlinirii a zece ani de activitatea a organizației Clinton Global Initiative, Bill Clinton a expus trei modele de conducere care influențează ordinea mondială:

1. modelul antreprenorial nonguvernamental, "care a grozav dacă e fundația Gates și groaznic dacă este ISIS (Statul Islamic în Irak și Siria);

2. modelul capitalist autoritarist, reprezentat de Rusia și, "într-o manieră diferită, de China". Acest model "are o oarecare prindere la lideri precum premierul ungar, care tocmai a declarat că-i place capitalismul autoritarist, dar ce ne spune de fapt este 'nu vreau să plec niciodată de la putere'. De regulă, oamenii ăștia vor să rămână pentru totdeauna la putere cu scopul de a face bani'

3. modelul democratic, dar pentru ca acesta să funcționeze el trebuie să fie "incluziv". "Singurul lucru care funcționează în lume este cooperarea", a arătat Clinton.

Fostul președinte american Bill Clinton (1993 - 2001) a prezentat cele trei modele în contextul unei discuții despre războiul contra ISIS și cum poate SUA să ajute la contracararea grupării jihadiste. "Nu putem câștiga un război terestru în Irak. Am demonstrat asta. Dar ei pot, iar noi îi putem ajuta. Dacă vrem un guvern eficient (în Irak), acesta trebuie să fie incluziv. Altminteri, poate fi autoritarist și să-i înlăture pe toți cei care îl contrazic", a spus Clinton la The Daily Show.

Viktor Orban, perplex: a fost huiduit pe stadion - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel