Fost ministru de Interne, fără imunitate. Salvini va fi judecat în Italia

Matteo Salvini va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor de pe o navă pe vremea când era ministru de Interne.

Senatul de la Roma i-a ridicat miercuri imunitatea liderului partidului italian de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini, care va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor de pe o navă pe vremea când era ministru de Interne, relatează AFP şi Reuters.

Un tribunal din Catania l-a pus sub acuzare pe Salvini pentru abuz de putere şi sechestrare de persoane, întrucât a blocat anul trecut timp de mai multe zile 116 migranţi aflaţi la bordul unei nave a gărzii de coastă italiene, aşteptând un acord cu alte state ale Uniunii Europene care să preia acest grup de migranţi înainte de a permite debarcarea lor în Italia. El riscă pentru aceasta 15 ani de închisoare.

”Revendic cu mândrie”



''Nu voi merge în acea sală de tribunal pentru a mă apăra, voi merge să revendic cu mândrie ceea ce am făcut, a spus Salvini miercuri în timpul dezbaterii în Senat, reafirmând că datoria sa ca ministru de interne era să apere graniţele Italiei. Adversarii trebuie învinşi la urne, nu în tribunale, a mai spus Salvini, îndepărtat de la putere după ce formaţiunea Mişcarea 5 Stele, care a fost partenerul Ligii în precedentul guvern, a format o altă coaliţie cu Partidul Democrat, de stânga.

După ce s-a remarcat prin măsurile împotriva migraţiei ilegale şi a intrat în conflict cu Bruxelles-ul pe această temă şi pe chestiuni economice, Salvini a rămas un politician foarte popular în Italia şi aspiră să revină la putere. Dar această inculpare şi o posibilă condamnare i-ar putea compromite parcursul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel