Forţele irakiene au ucis 14 militanţi ai grupării Stat Islamic în apropiere de Mosul

Un număr de 14 militanţi ai grupării Stat Islamic (SI) şi-au pierdut viaţa în confruntările care au avut loc miercuri cu forţele de securitate irakiene în provincia Ninive (nord), a anunţat armata irakiană, citată de agenţia Xinhua. 

Acţionând pe baza unor informaţii secrete, Serviciul irakian de contraterorism (CTS) a întreprins o operaţiune de paraşutare la cartierul general al SI în zona Hatra, la sud de Mosul, capitala provinciei Ninive, a afirmat într-un comunicat Yahya Rasoul, purtătorul de cuvânt al biroului de media al Comandamentului operativ interarme. Printre militanţii ucişi ai SI figurează lideri locali şi potenţiali atacatori sinucigaşi, potrivit comunicatului.

Situaţia din domeniul securităţii în Irak s-a ameliorat în mod semnificativ după ce forţele de securitate irakiene i-au învins complet pe militanţii extremişti ai SI pe teritoriul ţării la sfârşitul lui 2017. Cu toate acestea, militanţii SI care au mai rămas au reuşit să se strecoare în rândul populaţiei în zone urbane ori s-au refugiat în deşert sau în locuri greu accesibile, efectuând frecvent atacuri de gherilă împotriva forţelor de securitate sau a civililor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel