Formula 1: Echipa Haas, părăsită de sponsorul principal

Marca britanică de băuturi energizante Rich Energy, sponsorul principal al echipei de Formula 1 Haas, a anunţat că a rupt contractul cu această grupare, "din cauza rezultatelor slabe" ale acesteia, cu doar câteva zile înaintea Marelui Premiu al Marii Britani de la Silverstone.

"Astăzi, Rich Energy a rupt contractul cu Haas F1 Team, din cauza rezultatelor sale slabe. Doream să învingem Red Bull Racing, iar faptul că am terminat în spatele echipei Williams în Austria este inacceptabil", a anunţat Rich Energy într-un comunicat postat pe Twitter.

De la jumătatea lunii mai, Rich Energy nu şi-a mai putut afişa logo-ul pe monoposturile Haas, după ce a pierdut un proces intentat la Înalta Curte din Londra, care a considerat că este vorba de un plagiat.

După un prim Mare Premiu promiţător în Australia, în luna martie, în care danezul Kevin Magnussen a obţinut opt puncte, Haas a pierdut progresiv teren în faţa adversarelor sale de la jumătatea clasamentului.

La Marele Premiu al Austriei, desfăşurat în urmă cu două săptămâni, Haas a obţinut un modest loc 16, prin Francezul Romain Grosjean, în timp Magnussen a terminat al 19-lea, în spatele britanicului George Russell (Williams).

După nouă etape din cele 21 ale sezonului, Haas ocupă locul al nouălea în Campionatul Mondial de Formula 1, cu 16 puncte, la şase lungimi de ocupanta locului al şaselea, Alfa Romeo Racing.

Intrată în Formula 1 în 2016, Haag a surprins anul trecut prin clasarea pe locul al cincilea în ierarhia constructorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel