Formaţiunea populistă AfD scade în sondaje după atacul din Halle

Formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a scăzut în sondajele de opinie după atacul antisemit de la o sinagogă din Halle de miercuri, informează sâmbătă canalul RTL/n-tv, preluat de dpa.

Un sondaj efectuat în rândul a 2.500 de germani de către institutul de cercetare FORSA arată un sprijin de 11% pentru AfD joi, în scădere faţă de 13% la începutul săptămânii. Procurorii susţin că bărbatul acuzat de uciderea a două persoane în atacul armat de la Halle, din estul Germaniei, a mărturisit crima şi motivaţia sa de extremă dreapta, antisemită.

Bărbatul, care a publicat un manifest rasist şi antisemit şi a transmis atacul direct pe o platformă online miercuri, a împuşcat doi trecători după ce nu a reuşit să intre în sinagogă. Numai faptul că nu era foarte bun ţintaş şi calitatea scăzută a armelor confecţionate la domiciliu au făcut ca nouă oameni asupra cărora a tras în timpul atacului său de jumătate de oră să nu fie răniţi, au declarat vineri procurorii.

Potrivit unui alt sondaj FORSA în rândul persoanelor care susţin că nu sprijină extrema dreaptă, 90% percep AfD drept un teren de creştere pentru acte de violenţă de extremă dreapta. Niciunul dintre susţinătorii AfD nu împărtăşeşte acest punct de vedere şi nu vede nicio responsabilitate a partidului în evenimentele de la Halle, potrivit RTL/n-tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel