Ford mută producția în Mexic, în ciuda avertismentelor lui Trump

Ford Motor îşi continuă planurile privind mutarea producţiei de automobile mici din Michigan /SUA/ în Mexic, în timp ce două produse foarte importante vor fi construite în fabricile din Statele Unite, a afirmat directorul general Mark Fields. 

Producătorii auto americani nu reuşesc de câteva decenii să obţină profit din vânzarea automobilelor de dimensiuni mici. Mutarea liniei de asamblare în Mexic ar putea reduce costurile, deşi unele modele sunt complexe. 

Planurile Ford privind investiţiile în Mexic au fost criticate de candidatul de atunci la alegerile prezidenţiale Donald Trump, potrivit căruia Ford este una dintre companiile care "trimite locuri de muncă în Mexic". În replică, Ford a precizat că produce automobile în Mexic încă din 1925 şi că între 2011 şi 2015 a investit peste 10 miliarde de dolari în SUA şi a creat 25.000 de locuri de muncă. 

"Mergem înainte cu planul nostru de a muta producţia modelului Ford Focus în Mexic ceea ce ne va permite să readucem două produse foarte importante în fabricile din Michigan. Aceste decizii nu vor afecta numărul de angajaţi", a declarat Fields, prezent la Salonul Auto de la Los Angeles. 

În condiţiile în care preţul benzinei este atât de scăzut, "pentru noi este foarte dificil să facem profit din automobile mici produse în SUA. Dacă Ford ar fi decis să producă modelul Ford Focus în SUA şi ar fi majorat preţul, atunci nu ar fi vândut acest vehicul", a afirmat directorul general al companiei americane. 

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel