Football Leaks: Hacker portughez, arestat în Ungaria, decizie în instanță

Hacker-ul portughez arestat în Ungaria se află în fața unei audieri cruciale.

Rui Pinto, hacker-ul aflat la originea dezvăluirilor din afacerea 'Football Leaks', ar putea fi extrădat de Ungaria în Portugalia dacă instanţa va lua o decizie în acest sens marţi, o măsură care ar 'sabota', conform celui în cauză, anchetele efectuate în mai multe ţări europene pentru presupuse deturnări de fonduri în lumea fotbalului, informează AFP.

Un tribunal din Budapesta urmează să examineze cererea de extrădare formulată de Lisabona, care îl acuză pe cetăţeanul portughez de 'tentativă de extorcare agravată' şi 'furt de date'. Prezentat de avocaţii săi drept un 'foarte important vector de alertă european' şi principalul artizan al 'Football Leaks', Rui Pinto (30 ani) a fost arestat pe data de 16 ianuarie la Budapesta în virtutea unui mandat european de arest. El a fost plasat sub supraveghere la domiciliu.

70 de milioane de documente devoalate

Rezident în capitala Ungariei din 2015, acest autodidact supranumit 'John' a piratat milioane de fişiere din lumea fotbalului cu scopul de a devoala culisele unei industrii 'incorecte'. Începând din anul 2016, el a încredinţat milioane de documente unui consorţiu media european care a dezvăluit la finele anului 2016 şi în noiembrie anul trecut mecanisme de evaziune fiscală, suspiciuni de fraudă şi corupţie ce implică mai mulţi jucători-vedetă şi conducători de cluburi.

'Football Leaks' rămâne cea mai importantă scurgere de informaţii din culisele sportului cu balonul rotund. Rui Pinto (30 de ani) şi-a procurat şi a remis revistei germane Der Spiegel aproape 70 de milioane de documente despre culisele fotbalului business, adică 3,4 teraocteţi de date. Printre cele mai sonore dosare care îi sunt imputate se află problemele cu fiscul ale portughezului Cristiano Ronaldo de pe vremea când se afla la Real Madrid, afacerea fişelor etnice întocmite de Paris Saint-Germain sau toleranţa acordată de UEFA faţă de presupusa încălcare a fair play-ului financiar de către PSG şi Manchester City.

Citește și: Carlos Ghosn, la un pas de eliberare. Tribunalul i-a acceptat cererea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel